Tupac Shakur biopic heeft een schrijver

Het project leek ten dode opgeschreven na het vertrek van twee regisseurs, maar er is licht aan het einde van de tunnel.

Het is al een tijdje stil rondom de beoogde Tupac Shakur biopic. Antoine Fuqua en John Singleton zijn een tijdje in beeld geweest voor de regie, maar ze zagen er beiden van af. Toch is het project nog in leven, iets dat valt af te leiden uit het feit dat er nu een scenarist is aangesteld. Michael Starrbury, schrijver van het Sundance drama The Inevitable Defeat of Mister and Pete, moet het script gaan pennen. Het meest recente scenario komt overigens van Steve Bagatourian, Stephen Rivele en Christopher Wilkinson.

Tupac was in de jaren '90 een superster binnen de hip-hop wereld en heeft met 75 miljoen verkochte albums wereldwijd ook nog steeds het record van best verkopende rap-artiest in handen. Zijn dood in 1996 is nooit opgehelderd, hoewel er veel geruchten gingen dat het zou gaan om een afrekening binnen het criminele circuit.

De biopic zal zich niet alleen richten op de laatste jaren van Tupacs leven, maar ook op zijn jeugd en zijn weg naar het grote succes. De opnames van de (voorlopig nog titelloze) film zullen wellicht plaatsvinden in LA, New York, Georgia en Las Vegas. Een startdatum is er voorlopig nog niet.



NieuwsFilm

meest populair