Benedict Cumberbatch speelt mogelijk enigma-kraker Alan Turing

In de alsnog voortgezette film The Imitation Game.

Benedict Cumberbatch lijkt wederom een grote rol gevonden te hebben. Ditmaal is er het verhaal dat de acteur de Engelse wiskundige Alan Turing zal gaan spelen in de film The Imitation Game. Het scenario daarvan werd geschreven door Graham Moore en werd onlangs opgekocht door Teddy Schwarzmans Black Bear Pictures, nadat Warner Bros. had besloten het project niet te maken.

Recentelijk tekende Morten Tyldum om de film te regisseren. Cumberbatch wordt nu dus genoemd voor de hoofdrol van Turing, de wetenschapper spelen die tijdens de Tweede Wereldoorlog de Duitse Enigmacode wist te breken.

In zijn latere leven werd Turing in Groot-Brittannië vervolgd wegens het feit dat hij homoseksueel was. Daardoor werd hij gedwongen een radicale keus te maken tussen chemische castratie en een gevangenisstraf. Turing koos voor het eerste, en raakte daardoor zo depressief dat hij zelfmoord pleegde.

Het is dus een verhaal van hoe een held uiteindelijk in een diep, diep dal terecht kwam, en lijkt zelfs Oscarwaardig materiaal, mits goed gemaakt. Warner leek dit ook te zien, en kocht daarom de rechten op het scenario. Leonardo DiCaprio werd toen aangetrokken als hoofdrolspeler, maar een gebrek aan inzet van zijn kant leidde tot een stopzetting van het project.

Nu is er dus nieuw leven ingeblazen, en wordt er hard aan gewerkt het scenario alsnog naar het witte doek te brengen. Wanneer de film uit moet komen is niet bekend.

NieuwsFilm

meest populair