DVD releases week 6

Met deze week o.a 'Dredd 3D', 'Resident Evil: Retribution' en 'Killing Them Softly'.

Onderstaande titels zijn vanaf deze week te huur op DVD

Bekijk de afbeelding

Dredd 3D (2012)


Dredd speelt zich af op de straten van Mega City One, een eenzame oase van quasi-beschaving op de vervloekte Aarde. De meest gevreesde straatrechter Judge Dredd (Karl Urban) neemt het samen met de paranormale aspirant-rechter Cassandra Anderson (Olivia Thirlby) op tegen de slechterik Ma-Ma (Lena Headey). Zij is de baas van een drugsbende die handelt in een nieuwe drug die de realiteitszin aantast en zich schuilhoudt in Peach Trees, een enorm flatgebouw.
Bekijk de afbeelding

Resident Evil: Retribution (2012)


Het dodelijke T-Virus van de Umbrella Corporatie blijft de aarde teisteren en transformeert de wereldbevolking in vleesetende zombies. De laatste hoop voor het menselijk ras is Alice (Milla Jovovich). Zonder veilige plek blijft Alice jagen op de verantwoordelijke van de uitbraak, wat haar in Tokio, New York, Washington en Moskou brengt. Samen met een groep geallieerde en vertrouwde vrienden moet ze zich een weg uit de vijandelijke wereld zien te vechten.
Bekijk de afbeelding

Killing Them Softly (2012)


Cogan kennen is een crimineel die werkt voor de plaatselijke maffia in Boston. Hij wordt ingeschakeld wanneer enkele gangsters tijdens een belangrijke pokeravond overvallen worden. Cogan deinst voor niemand terug en gaat op zoek naar de daders. Tijdens zijn persoonlijk onderzoek voelt hij iedereen aan de tand en is hij zelfs bereid om over te gaan tot moorden.
Bekijk de afbeelding

Sparkle (2012)

Regie: Salim Akil

De drie zusjes Williams (Carmen Ejogo, Jordin Sparks en Linda Boston) beginnen een zanggroepje in hun kerk in Harlem, New York. Ze groeien al snel uit tot een succesvolle meidengroep. Maar het succes brengt ook de nodige problemen - onder andere drugsgebruik- met zich mee en ze zullen moeten leren omgaan met hun roem.
Bekijk de afbeelding

The Campaign (2012)

Regie: Jay Roach

Als Congress-lid Cam Brady vlak voor de verkiezingen in het openbaar een flater slaat, schuiven enkele steenrijke CEO's, die meer macht in North Carolina willen, een tegenkandidaat naar voren: Marty Huggins, de naïeve directeur van de plaatselijke VVV. In eerste instantie komt Marty over als een kansloze kandidaat, maar met de financiële steun van zijn weldoeners, een bikkelharde campagneleider en de politieke banden van zijn familie, wordt hij al snel een tegenstander die de charismatische Cam zorgen baart. Naarmate de verkiezingen steeds dichterbij komen, geven de twee kandidaten zich over aan moddergooien en het uitdelen van stoten onder de gordel en willen ze nog maar één ding: elkaar met de grond gelijk maken.
Bekijk de afbeelding

Blackthorn (2011)

Regie: Mateo Gil

Het verhaal gaat over Butch Cassidy in de jaren na het vuurgevecht waarna verondersteld wordt dat hij en de Sundance Kid doodgeschoten zijn.
Twintig jaar na deze gebeurtenis probeert Butch, die nu Backthorn heet, vanuit Bolivia terug te keren naar de Verenigde Staten.
De weg terug zal echter wel anders verlopen dan Backthorn in gedachten had.
Bekijk de afbeelding

The Substance: Albert Hofmann's LSD (2011)


In het jaar waarin de atoombom werd uitgevonden, ontdekt Albert Hofmann een drug die een bijna net zo'n vernietigende uitwerking heeft.
Bekijk de afbeelding

Now Is Good (2012)

Regie: Ol Parker

Het verhaal volgt Tessa Scott (Fanning), een jongedame die net te horen heeft gekregen dat ze lijdt aan terminale leukemie. Ze besluit om niet door te gaan met verdere behandelingen en de dingen te doen die ze altijd al wilde doen. Hierbij moet gedacht worden aan drugs en haar ontmaagding. Tijdens haar zoektocht wordt ze verliefd op haar nieuwe buurjongen Adam, waardoor alles weer drastisch verandert.
Bekijk de afbeelding

Violeta Went to Heaven (2011)


Violeta Went to Heaven vertelt het levensverhaal van Violeta Parra, die wist uit te groeien tot een internationale hitsensatie en Chili's nationale trots. Van haar tumultueuze jeugd, haar reizen door Chili met als doel de traditionele cultuur te behouden en haar popularisatie van de "Nueva Canción Chilena" tot haar uitstapjes naar Parijs als gevierd beeldend kunstenaar - ze exposeerde zelfs in het Louvre -, haar ijle greep op het moederschap en haar tumultueuze liefdesleven. En dan is er nog de muziek.
Bekijk de afbeelding

Hit & Run (2012)


Charlie Bronson (Shepard), de voormalige bestuurder van vluchtauto's, zet zijn getuigenbescherming op het spel om zijn vriendin (Bell) naar Los Angeles te helpen komen. Hij wordt gedurende de reis op de hielen gezeten door de FBI en zijn voormalige gang.
Bekijk de afbeelding

A Few Best Men (2011)


De Britse David sluit zijn jaartje backpacken wel heel origineel af. Vlak voor zijn terugreis vraagt hij zijn Australische reismaatje Mia ten huwelijk en ze zegt ja! Terug in Londen trommelt hij zijn vrienden Tom, Graham en Luke op en stappen ze op het vliegtuig naar de Blue Mountains bij Sydney. Daar ontmoet David zijn schoonouders; de rijke zakenman Jim en de levenslustige Barbara. David is vast van plan om een goede indruk te maken op zijn schoonfamilie, maar al vanaf de gierend uit de hand lopende vrijgezellenavond gaat niets volgens het boekje. Hoe de bruiloft kan uitlopen op een poging van de vier vrienden om cocaïnebolletjes uit een prijswinnende ram te halen, valt dan ook niet in deze synopsis uit te leggen.
Bekijk de afbeelding

Comme un homme (2012)


Louis en zijn vriend kidnappen de lerares Engels uit wraak voor een eerder incident. Ze houden haar gevangen op een afgelegen plaats. Ook al beseffen ze elke dag meer en meer dat ze haar maar beter kunnen vrijlaten, doen ze dat niet. Dat de directeur van de middelbare school de vader van Louis is, maakt deze keuze nog ingewikkelder. Een schitterend en huiveringwekkend drama
Bekijk de afbeelding

Le magasin des suicides (2012)


Beeld je een naargeestige stad in waar de bewoners geen zin hebben om te leven. In het midden van die stad bevindt zich één lichtpunt: 'de zelfmoordwinkel'. Wanhopige mensen op zoek naar middelen om hun leven te beëindigen, worden er verwelkomd door Michima, Lucrèche en hun triestige kinderen. Op een dag wordt Alan geboren. En het noodlot slaat toe: hij lacht!
Bekijk de afbeelding

Kumaré (2011)


Filmmaker Vikram Gandhi - een jonge Amerikaan uit een Indiase familie - verwondert zich over het succes van op oosterse leest geschoeide goeroes in zijn land. Bij wijze van experiment laat Gandhi zijn baard staan, verdiept zich in yoga en meet zich een overdreven accent aan. Met een aantal aangepaste yoga oefeningen en zelfverzonnen rituelen trekt hij onder de naam Kumaré naar Phoenix, Arizona. Daar krijgt hij al gauw een groep volgelingen.
Bekijk de afbeelding

ID:A (2011)


Aliena wordt wakker op de oever van een rivier in Frankrijk. Ze is haar geheugen kwijt, heeft een zak van 2 miljoen euro in haar bezit en een litteken over haar borst. Ze ontdekt al gauw dat ze achtervolgd wordt door mysterieuze mannen. Ze beseft dat haar accent Deens is en ze besluit naar Denemarken te gaan om uit te zoeken wie ze is. Aliena verneemt geleidelijk aan dat haar leven ingewikkelder was dan ze eerst dacht. Ze raakt verstrikt in een web van tegenstrijdige verhalen van haar geliefden en ze poogt zich een weg naar de waarheid te banen.
Bekijk de afbeelding

Third Star (2010)


James lijdt aan een terminale ziekte. Hij besluit zijn drie beste vrienden mee te nemen op een reis naar Barafundle Bay, een fantastische, melancholieke plaats aan de zuidwestkust van Wales. De situatie en de uitdaging, hoe om te gaan met de conditie van James en hun hechte band, dwingen de drie, om na te denken over hun eigen leven en de compromissen, die ze hebben moeten sluiten in het verleden. Het openlijke sarcasme van James brengt echter lang onderdrukte vijandigheid naar boven, die dreigt te eindigen in openlijke agressie. Wat begon als een luchtige vakantie, verandert geleidelijk in een uitdagende test voor hun vriendschap.
Bekijk de afbeelding

Vares - Kaidan tien kulkijat (2012)


In een verlaten streek in Finland wordt het lijk van een jonge vrouw gevonden. De vinder, een voormalig predikant, huurt Jussi Vares in om het misdrijf te onderzoeken. Het is het begin van de meest bizarre zaak uit Vares' carriere. Hij reist naar Kahdenvirranmaa, een armzalig dorpje dat in de greep is van een machtige sekte. In het enige hotelletje is gelukkig een kamer beschikbaar, en Vares maakt kennis met de hotelbaas en de dorpsgek. Al gauw ontdekt hij dat er in het dorp wel erg veel vreemde figuren rondlopen. De archieven van de plaatselijke psychiatrische inrichting zitten vol duistere geheimen en de hoofdarts lijkt het halve dorp als patiënt te hebben. Dan wordt Vares tegen zijn zin zelf ook in de inrichting opgenomen.



NieuwsFilm

meest populair