Blu-ray

Blu-Ray Review: How I Spent My Summer Vacation

Mel Gibson slaat terug met meer dan vermakelijke gevangenisfilm.

door Bram de Groot op 11.02.2013 om 10:32 in Blu-ray


Regie: Adrian Grunberg | Cast: Mel Gibson (Driver), Peter Stormare (Frank), Kevin Hernandez (Kid), Dolores Heredia (Kids moeder), Daniel Gimenez Cacho (Javi), e.a. | Speelduur: 141 minuten | Jaar: 2012 | Bioscooprelease: 12 juli 2012 | Retail release: 24 januari 2012 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels 5.1 DTS-HD | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | Aantal Discs 1 x Blu-Ray | Distributeur: Paradiso Home Entertainment | EAN: 5414937042463 | FilmTotaal Recensie

De afgelopen jaren kwam de geprezen en geliefde acteur en Oscar-winnende regisseur Mel Gibson niet bepaald positief in het nieuws. Er dook namelijk onder meer een video op van een dronken en discriminerende Gibson, die hiermee zijn indrukwekkende carrière direct de das om deed. Na zijn laatste echte wapenfeit Apocalypto (2006) bleef het een aantal jaren ijzig stil rond de man. Pas in 2010 keerde hij terug met Edge of Darkness, die werd opgevolgd door Jodie Fosters flop The Beaver (2011). Afgelopen jaar probeerde hij het met de goed ontvangen How I Spent My Summer Vacation, ook bekend onder de titel Get The Gringo. De misdaad-/actiefilm van debuterend regisseur Adrian Grunberg kreeg echter geen bioscooprelease in de States en werd verbannen naar het Video On Demand kanaal. In andere landen kreeg het wel een kans, maar tot een doorslaand succes kon het meer dan aardige How I Spent My Summer Vacation niet uitgroeien. Eind januari bracht de Belgische distributeur Paradiso Home Entertainment de film uit op Blu-Ray.

SYNOPSIS
In How I Spent My Summer Vacation wordt de beroepscrimineel Driver (Gibson) opgepakt door de Mexicaanse autoriteiten. Hij wordt in een gevangenis gestopt vol zware criminelen waar hij leert overleven met de hulp van een 9-jarig jongetje.

TRAILER
Bekijk hieronder de Nederlands ondertitelde trailer van How I Spent My Summer Vacation:

WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes krijgt How I Spent My Summer Vacation een sterke 80%. De IMDb noteert een 7,1 bij bijna 42 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de misdaad-/actiefilm ook met een 7,1 (Stem zelf!). FT recensent Michelle Iwema gaf vier sterren naar aanleiding van haar recensie.
Een reactie van FT bezoeker Frietgezicht: ...Dit is echt een film die gedragen wordt door Gibson en hij laat zien nog steeds prima een leading role op zich te kunnen nemen. Wat een charisma heeft deze man en wat kan hij prima acteren.
Het productiebudget van How I Spent My Summer Vacation bedroeg circa $20 miljoen. In de States draaide de film nooit (grootschalig) in de bioscoop, aangezien het gelijk via VOD verscheen. De eerste bioscoopfilm van Adrian Grunbergs kwam wel uit in verschillende andere landen en kwam wereldwijd uit op een kleine $10 miljoen, waarvan het merendeel werd opgehaald in Groot Brittannië. De bioscoopopbrengst in Nederland kwam tot een kleine twee ton in dollars.

BLU-RAY
We bekijken de single disc Blu-Ray uitgave van How I Spent My Summer Vacation. Het recensie-exemplaar is gelijk aan het winkelexemplaar en de schijf zit verpakt in een standaard Blu-Ray keepkase. De vormgeving van de cover van deze Blu-Ray uitgave is een aangepaste versie van de UK quadposter. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).EXTRA'S
Disc 1: Trailer
Deze Blu-Ray uitgave van How I Spent My Summer Vacation bevat alleen de trailer als extra.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
De Blu-Ray van How I Spent My Summer Vacation is in scherpte, detail en ook zeker kleur een uitstekende uitgave. Een stuk minder zijn de donkere scènes in de film, aangezien de details een beetje weg lijken te vallen. De DTS-HD 5.1 track maakt gelukkig ook veel goed, aangezien zowel de soundtrack als de geluidseffecten van de stevigere scènes door je huiskamer schieten. Al met al een redelijke schijf, die alleen tijdens de donkere scènes tegenvalt.

CONCLUSIE
Met How I Spent My Summer Vacation weet Mel Gibson zeker indruk achter te laten en het is te hopen dan de man achter de films Braveheart (1995) en Apocalypto (2006) en het gezicht van de Mad Max films en Signs (2002) weer zijn kans krijgt in Hollywood. Nog dit jaar is hij te zien in Robert Rodriguezs Machete Kills en in 2014 zou de film The Drowner moeten volgen. Tevens zou hij de film Seven Nights regisseren.
De single disc Blu-Ray van How I Spent My Summer Vacation is redelijk basic. Waar het beeld en geluid over het algemeen prima zijn, missen er echte extra's. Ook had het beeld beter gekund tijdens de donkere scènes.


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze 1 disc van How I Spent My Summer Vacation is er een 1 disc Dvd verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de uitgever Paradiso Home Entertainment voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Baron Von Marlon

Avatar

Leuke film.
Beetje een vervolg op Payback, maar dan ook niet.

Frietgezicht

Avatar

Idd,had zomaar hetzelfde karakter kunnen zijn die een nieuw avontuur beleeft.

Expendable

Avatar

Zeker een geslaagde film van Mel Gibson! Helaas dat het niet veel opgebracht heeft. Stiekem hoop ik nog op een nieuwe Lethal Weapon.

Decepticon

Avatar

Leuke film voor 1x, maar meer ook niet.
Dat de film 20 miljoen heeft gekost, zie je er niet aan af, lekkere flop weer.
En heeft deze film serieus in Nederland gedraaid? Toe maar....

NieuwsFilm

meest populair