How I Spent My Summer Vacation

How I Spent My Summer Vacation (2012)

Mel Gibson is Back to his Wise-Cracking, Gun-Toting Best!

Mel Gibson is het acteren zeker nog niet verleerd, zo blijkt met deze rol als keiharde crimineel.
play

6,6 details

  • 96 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
96 Min Verenigde Staten

'How I Spent My Summer Vacation' vertelt het verhaal van de beroepscrimineel Driver (Mel Gibson) die wordt opgepakt door de Mexicaanse autoriteiten. Hij wordt in een gevangenis gestopt vol zware criminelen waar hij leert overleven met de hulp van een 9-jarig jongetje.

Alt titel
Get the Gringo
Regie
Adrian Grunberg
Cast
Peter Gerety, Bob Gunton, Mel Gibson, Scott Cohen, Peter Stormare, Fernando Becerril, Roberto Sosa, Daniel Giménez Cacho, Jesús Ochoa, Mario Zaragoza, Gerardo Taracena, Tenoch Huerta, Dolores Heredia, Dean Norris, Kevin Hernandez.
Budget
$ 35.000.000
Release
01.05.2012
Release NL
12.07.2012
Release DVD
18.12.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Adrian Grunberg | Cast: Mel Gibson (Driver), Peter Stormare (Frank), Kevin Hernandez (Kid), Dolores Heredia (Kids moeder), Daniel Gimenez Cacho (Javi), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2012

Mel Gibson was ooit een van de geliefdste acteurs van het witte doek, maar lange tijd leek niemand nog trek in hem te hebben. Na een jarenlange afwezigheid zette hij zijn comeback in met Edge of Darkness en The Beaver, maar deze films konden nauwelijks potten breken. How I Spent My Summer Vacation (of Get the Gringo zoals hij in de meeste landen wordt uitgebracht) herinnert ons gelukkig wel aan de populaire Gibson van weleer. Met zijn oude vertrouwde charme, scherpte en humor speelt hij een keiharde crimineel. De film start met een autoachtervolging langs de Mexicaans-Amerikaanse grens. Vermomd als clowns proberen Driver en zijn maat met een flinke zak geld te ontkomen. Op het nippertje weet Driver te crashen op Mexicaans grondgebied en wordt daar in de boeien geslagen..

Driver komt terecht in een overvolle gevangenis, die gemodelleerd is naar de ‘El Pueblito’-gevangenis in Tijuana. Hier mochten familieleden intrekken bij de gevangenen, waardoor er een eigen gemeenschap vol corruptie, drugs en geweld ontstond. Driver lijkt niet onder de indruk van zijn nieuwe onderkomen, maar gaat meteen aan de slag om er te overleven. Hij weet precies uit te vogelen hoe de hiërarchie in elkaar steekt en komt met behulp van zakkenrollen en geweld aan zijn geld. Driver is een loner maar sluit wel vriendschap met een tienjarig jochie. Hij besluit het jongetje te helpen, maar uiteraard zit daar voor hem ook een voordeeltje aan. Want Driver is vastbesloten uit de gevangenis te ontsnappen en de buit die bij zijn arrestatie werd afgenomen, terug te stelen.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

How I Spent My Summer Vacation Nieuwsberichten