Machete Kills (2013)

Trained to kill. Left for dead. Back for more.

Het middendeel van Machete Kills is een opeenstapeling van extremiteiten, debiliteiten en excentriekelingen. Dit gaat ten koste van de immer coole Danny Trejo.
play

5,0 details

  • 107 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Sci-Fi
  • Rusland
  • Verenigde Staten
107 Min Rusland

In dit vervolg wordt Machete gerekruteerd door de Amerikaanse overheid voor een missie die onmogelijk is voor elke sterveling. Machete moet zijn weg door Mexico vechten om het gestoorde hoofd van een drugskartel en een excentrieke wapenhandelaar aan te pakken. Vooral die laatste is daarbij belangrijk, want de wapenhandelaar wil met behulp van een wapen in de ruimte de wereld onderdompelen in oorlog. Aan Machete dus de taak om een leger van Mexicanen aan te pakken om een plan voor wereldwijde anarchie tegen te houden.

Regie
Robert Rodriguez
Cast
Mel Gibson, Antonio Banderas, Amber Heard, Vanessa Anne Hudgens, Danny Trejo, Cuba Gooding Jr., Charlie Sheen, Michelle Rodriguez, Sofía Vergara, Alexa Vega, Walton Goggins, Lady Gaga, Demián Bichir, Tom Savini, Marko Zaror.
Budget
$ 12.000.000
Opbrengst
$ 15.008.161
Release
11.10.2013
Release NL
24.10.2013
Release DVD
11.02.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Robert Rodriguez | Cast: Danny Trejo (Machete), Demian Bichir (Mendez), Sofia Vergara (Desdemona), Amber Heard (Miss San Antonio), Charlie Sheen (President), Walton Goggins/Cuba Gooding Jr. /Lady Gaga/Antonio Banderas (El Cameleón), Mel Gibson (Voz), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2013

Dat de geschiedenis zich herhaalt is een cliché en zoals voor wel meer clichés geldt, is het een waarheid als een koe. Dit gaat ook zeker op voor de filmgeschiedenis. Soms gebeurt het zelfs dat filmmakers zichzelf in zeer korte tijd herhalen of kopiëren. Wat betreft herhalingsdrang is de geestelijk vader van voormalig federaal agent Machete een goed voorbeeld. Robert Rodriguez bedacht, geïnspireerd door de exploitatie- en B-films van de jaren zeventig en tachtig het personage Machete voor een neptrailer bij Grindhouse, zijn 'double bill' met collega en maatje Quentin Tarantino. Hetzelfde trucje haalde de filmmaker drie jaar geleden van stal toen de 'echte' Machete het tot bioscooprelease schopte en wordt ook bij dit vervolg weer ingezet. Het effect ervan is toch echt een keer uitgewerkt.

Machete Kills, het middenstuk van wat bedoeld is als een trilogie, begint namelijk weer met een fake (al weten we dat nu nog niet zeker) trailer van het komende het derde deel. Bij aanvang van Machete Kills leren we over de buitenaardse toevoeging die de titel van het sluitstuk van de reeks wellicht mee zal krijgen. Zitten we echt te wachten op Machete Kills Again... In Space!? Dikke kans dat voor het grote publiek het antwoord na het zien van deel twee een volmondig nee zal zijn. De gemiddelde bioscoopganger wil waarschijnlijk niet nogmaals honderd minuten kwijt zijn die hij of zij nooit meer terugkrijgt. De fijnproever, herstel: liefhebber van hersenloze onzin ziet het liefst nóg een trilogie in productie gaan. Er is niets mis met onzin, maar dat ook daar grenzen aan zijn, demonstreert Rodriguez hier.

videotrailers & clips

alle artikelen (37)

Machete Kills Nieuwsberichten

Machete Kills

acties