Kathleen Kennedy keert niet terug voor 'Jurassic Park IV'

Desondanks blijft de releasedatum van 13 juni 2014 gewoon staan.

Ondanks dat er half 2014 een nieuw dinosaurussenavontuur in de bioscopen verschijnt, zal een van de belangrijkste leden van het creatieve team van de franchise niet terugkeren. Kathleen Kennedy zal zich niet bezig gaan houden met Jurassic Park IV. In plaats daarvan zal ze zich concentreren op de toekomst van de Star Wars-frachise, als vicevoorzitter van LucasFilm.

Frank Marshall, de echtgenoot van Kennedy, die samen met haar films produceert, schreef op Twitter dat Kennedy Jurassic Park IV niet zal produceren. Ze heeft de velociraptors ingeruild voor TIE fighters. "No, Ms. Kennedy has moved onto Star Wars and will not be producing JP4. She's traded raptors for TIE fighters."

Details over Jurassic Park IV zijn schaars. Bekend is dat de film in 3D uitgebracht zal worden, en dat Steven Spielberg hem produceert. Een regisseur voor de film is er nog niet, ondanks de releasedatum die staat voor 13 juni 2014.

Afgelopen herfst vertelde Kennedy nog over het project dat de film er zou komen omdat men een antwoord had weten te bedenken op de vraag Waarom moet er nog een film gemaakt worden in de franchise? Het antwoord op die vraag gaf ze natuurlijk niet, hoewel ze zegt dat het creatieve team van de film erg zijn best deed om (zoals te verwachten valt) een goed verhaal te maken, dat mensen enthousiast zal maken en de franchise nieuw leven in moet blazen.

Het is nog niet bevestigd, maar volgens de geruchten is de meest recente versie van de film geschreven door Rick Jaffa en Amanda Silver. Enige tijd was er het verhaal dat de film een soort bizarre mens-dino’s zou laten zien, die als supersoldaten op jacht zouden gaan op terroristen.

De originele Jurassic Park, die in 1993 uitkwam, zal in april in de Verenigde Staten een 3D re-release krijgen.



NieuwsFilm

meest populair