Christian Bale beklimt Mount Everest

Hij moet de hoofdrol spelen in een film over de rampzalige expeditie van 1996.

Christian Bale is in onderhandelingen om de hoofdrol te gaan spelen in Baltasar Kormákurs Everest. De film moet gaan over de rampzalige expeditie naar de top van Mount Everest in 1996.

In dat jaar werden drie verschillende expedities getroffen door een plotseling opstekende storm. Tegen de tijd dat deze was gaan liggen, waren acht bergbeklimmers omgekomen. Het verhaal werd vooral bekend door het boek van Jon Krakauer, Into Thin Air. Hij was een van de overlevenden van de rampzalige expeditie.

Maar, de film wordt niet alleen op zijn boek gebaseerd. Kormakur baseert zich samen met scenarist Justin Isbell op meerdere boeken van overlevenden en heeft ook enkele van hen geïnterviewd voor de film.

Afgelopen December vertelde Kormakur over de plannen die hij had voor het project. Het budget is niet gigantisch, maar dat neemt niet weg dat men grootse plannen heeft met de film. Zo is het de bedoeling om zo hoog mogelijk op de berg te filmen, en moeten er tijdens de opnames drie maanden op een gletsjer doorgebracht worden.

Overigens wordt er op dit moment gewerkt aan nog een film over de berg. Doug Liman moet een boek van Jeffrey Archer verfilmen. Dat gaat over Sir George Mallory, die in de jaren ’20 zijn best deed de top van de berg te bereiken. Tom Hardy moet daarin de rol van Mallory spelen.

Wanneer de films uit moeten komen is niet bekend.

NieuwsFilm

meest populair