Universal wil meer 'Bourne'-films

De terugkeer van Matt Damon naar de franchise staat ook op het verlanglijstje.

The Bourne Legacy mag dan wel alleen aan de box office een success geweest zijn (met een budget van 125 miljoen verdiende de film 276 miljoen dollar), kritisch gezien was deze dat niet. Desondanks zijn nieuwe films in de franchise een zekerheid volgens de voorzitter van Universal, Adam Fogelson.

”Het doel van The Bourne Legacy was om een universum, een wereld en personages te scheppen die ons veel vrijheid en flexibiliteit verschaffen in de weg die we in de toekomst willen volgen,” legde Fogelson uit tijdens een interview. ”Ja, de film deed het niet zo goed als de vorige. Hij kostte ook niet zoveel als de vorige. De prestaties van de film waren meer zoals die van de allereerste.”

”Ik zie ons in de toekomst zeker meer Bourne-films maken, 100% zeker,” vervolgde hij. Maar, hij benadrukte wel dat de studio graag wil dat Matt Damon terugkeert.

”Matt heeft gesproken over de mogelijkheid om terug te keren, en we zijn daar erg enthousiast over. Vooral als hij nieuwe gesprekken aan wil gaan, maar ik denk dat de vorige film ons genoeg verschillende mogelijkheden gaf om in de toekomst films te maken.”

Het klinkt dus alsof Jeremy Renners personage Aaron Cross definitief de nieuwe hoofdpersoon in de franchise is. En fans kunnen verwachten dat Damon terug zal keren naar de franchise, maar het zal wel de vraag blijven of dat al bij de volgende film het geval is.

Er is officieel nog geen groen licht gegeven voor Bourne 5, maar gezien de woorden van Fogelson is het een kwestie van tijd voordat dit het geval zal zijn.

NieuwsFilm

meest populair