op tv

The Bourne Legacy (2012)

There Was Never Just One

Tony Gilroy heeft veel gepraat en uitleg nodig om dit nieuwe deel uit de reeks op gang te brengen, maar zorgt evengoed voor een degelijke actiethriller.
play

6,2 details

  • 135 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Mystery
  • Thriller
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
  • Japan
135 Min Verenigde Staten

Aaron Cross neemt deel aan "Operation Outcome", een experiment van de CIA dat tot doel heeft met behulp van pillen en genetische modificaties bijna onverslaanbare agenten te creëren en mogelijk een opvolger is van "Operation Blackbriar" uit The Bourne Ultimatum. Tijdens een trainingsmissie in Alaska worden hij en een andere Outcome-deelnemer aangevallen door een onbemand vliegtuigje van de CIA, maar Cross overleeft. Later redt hij het leven van Outcome-wetenschapster Marta Shearing (Rachel Weisz) en samen gaan ze naar Manilla, waar de pillen gemaakt worden.

Regie
Tony Gilroy
Cast
Edward Norton, Jeremy Renner, Rachel Weisz, Scott Glenn, Stacy Keach, Corey Stoll, Michael Chernus, Donna Murphy, Sonnie Brown, James Joseph O'Neil, Neil Brooks Cunningham, Howard Leader, Alice Gainer, Prue Lewarne, Tony Guida.
Budget
$ 130.000.000
Opbrengst
$ 276.572.938
Release
10.08.2012
Release NL
06.09.2012
Release DVD
25.12.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Tony Gilroy | Cast: Jeremy Renner (Aaron Cross), Rachel Weisz (Dr. Marta Shearing), Edward Norton (Kolonel Eric Byer), Scott Glenn (Ezra Kramer), e.a. | Speelduur: 135 minuten | Jaar: 2012

Het derde en beste deel uit de Bourne-serie is alweer vijf jaar filmgeschiedenis. Paul Greengrass maakte een van de meest opzwepende actiefilms van het decennium en nam daarmee afscheid van de reeks. Hij bedankte voor een vervolg, waarop hoofdrolspeler Matt Damon het niet veel later ook voor gezien hield. Geen Jason Bourne dus in dit vierde deel, hoewel er veelvuldig naar hem wordt verwezen. The Bourne Legacy speelt zich af ten tijde van The Bourne Ultimatum. Leuk als punt van herkenning voor de fans, maar voor het verhaal volstrekt onnodig.

Het is wel duidelijk dat er druk is gezocht naar een manier om de populaire, winstgevende serie door te zetten zonder zijn iconische hoofdrolspeler daarbij te hoeven gebruiken. Het plot van The Bourne Legacy heeft in feite nergens raakvlakken met het vorige deel. Verbanden met de film uit 2007 zijn er schijnbaar alleen om verbanden te kunnen leggen, want voor meer diepgang zorgen of het geheel op gang helpen doen ze in ieder geval niet. Sterker nog, er is relatief veel tijd nodig om de nieuwe situatie te schetsen en de kijker te laten begrijpen hoe de intriges in elkaar steken.

videotrailers & clips

alle artikelen (40)

The Bourne Legacy Nieuwsberichten

Laatste reacties

Magalaan

"...Goede actiefilm. Dat wil zeggen er zit een verhaal in waaraan de actie is opgehangen in plaats van a......"

JamesBond

"...[quote=Moviespecialist]Ten eerste staat er bij het jaar van The Bourne Legacy 2012, maar de film kom......"

Banned

"...[quote=Moviespecialist]Ten eerste staat er bij het jaar van The Bourne Legacy 2012, maar de film kom......"

The Bourne Legacy

acties