Algemeen

Nalatenschap Jason Bourne sterk in NL Box Office

Daarnaast komt ook De Verbouwing sterk binnen.

door Jim Pedd op 13.09.2012 om 17:43 in Algemeen
Er zijn deze week twee sterke nieuwkomers, waarvan de eerste de opvolger van Jason Bourne is, in de vorm van Jeremy Renner. Hij speelt de hoofdrol in The Bourne Legacy (3 sterren), dat een redelijke opening beleeft in de Nederlandse bioscopen. De film haalde net iets meer dan een half miljoen euro binnen met de opening. De nummer twee is ook een nieuwkomer: De Verbouwing (3 sterren). Die haalt een stuk minder geld binnen, slechts 332.178 euro. De film draaide wel op meer schermen dan Renners nieuwe film: 109 ten opzichte van 97. De nummer drie van deze week stond de afgelopen drie weken onafgebroken op de eerste plek. Dat heeft The Expendables 2 (4 sterren) geen windeieren gelegd, want de film staat nu in totaal bijna op twee miljoen euro. Sly was deze week goed voor 177.693 euro.

Dan is er een film waar hoge verwachtingen van waren, die deze vooralsnog ook gewoon waar lijkt te maken: The Dark Knight Rises (4 sterren). De film is al acht weken te zien in de Nederlandse bioscopen en verlaat nu pas de top drie. Christopher Nolans afsluiter van de Batman-trilogie was goed voor 107.108 euro, en staat daarmee op 6,6 miljoen euro. Daarmee lijkt het niet heel waarschijnlijk dat deze sterker zal blijken dan het Franse Intouchables, dat al sinds eind maart in de bioscopen te zien is. Maar daar zometeen meer over, want de Franse feelgood film moest nog één ander boven zich verdragen: The Watch (2 sterren). Die was op 65 bioscoopschermen te zien en die waren gemiddeld goed voor 1.639 euro. In totaal haalde de film 106.595 euro binnen.

Dan is er Intouchables (3,5 sterren), dat de acht miljoen euro heeft bereikt. De film draait al sinds deze uit is gekomen onafgebroken in de top tien en verdiende deze week pas voor het eerst minder dan 100.000 euro met de verkoop van bioscoopkaartjes. Woody Allens To Rome with Love (3 sterren) is in haar derde week nog maar goed voor 84.932 euro. De film, die op 46 schermen te zien is, staat nu bijna op de half miljoen euro.

Dansfilm Step Up 4 Miami Heat (2 sterren) lijkt na zeven weken ondertussen aan het einde van zijn latijn. De flashmobs waren nog maar goed voor 825 euro per bioscoopscherm, waarmee de totale opbrengst op een redelijke 2,5 miljoen euro lijkt te stranden. Ook de dierentuindieren van Madagascar 3: Europe's Most Wanted (3,5 sterren) lijken hun beste tijd gehad te hebben (zelfs meer dan de dansers van Step Up). Zij waren op 145 bioscoopschermen slechts goed voor 448 euro. Daarmee lijkt het er dus op dat de film binnenkort niet meer in de top tien zal staan. De opbrengst van 65.059 euro heeft de film namelijk te danken aan het hoge aantal schermen waarop deze te zien is: 145. De hekkensluiter is deze week Red Lights (2,5 sterren), dat goed was voor 62.331 euro. De film is pas twee weken in de bioscopen te zien, maar doet het dus niet bijster goed.
1. (-)The Bourne Legacy 507.183 650.604
97 5.228trailer 2. (-)De Verbouwing 645.135 538.160
109 3.047trailer 3. (1)The Expendables 2 177.693 1.970.632
99 1.794trailer 4. (2)The Dark Knight Rises 107.108 6.655.453
79 1.355trailer 5. (3)The Watch 106.595 705.747
65 1.639trailer 6. (6)Intouchables 92.981
8.063.556 ? ?trailer 7. (7)To Rome with Love 84.932 494.386
46 1.846trailer 8. (5)Step Up 4: Miami Heat 69.374 2.423.406
84 825trailer 9. (4)Madagascar 3: Europe's Most Wanted 65.059 4.783.938
145 448trailer 10. (9)Red Lights 62.331 251.995
46 1.355trailer
DW VW Film OpbrengstTotale opbrengstSchermenPer scherm Trailer
Alle bedragen zijn in euro's. De bedragen betreffen daarnaast alleen Nederland. Van de opbrengsten vloeit gemiddeld 55% terug naar de filmstudio.


17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

JamesBond

Avatar

Ga waarschijnlijk volgende week naar 'The Bourne Legacy' heb er wel zin in! 'The Expendables 2' doet het nog steeds er sterk, evenals 'The Dark Knight Rises'..

'Intouchables' nog steeds in de top 10! En nu pas minder dan 100.000! Verwacht volgende week 'Ted' ook ergens in de top 3 te zien..

the12rz

Avatar

Leuke titels voor het bericht! "Nalatenschap Jason Bourne sterk in NL Box Office"

patrick_h

Avatar

Ik vind toch niet dat je kan spreken van sterke binnenkomers; The Bourne Legacy is de zwakste opener van de Bourne-reeks en De Verbouwing is de zwakste opening van de Saskia Noort-verfilmingen tot nu toe.

Jim

Avatar

patrick_h "Ik vind toch niet dat je kan spreken van sterke binnenkomers; The Bourne Legacy is de zwakste opener van de Bourne-reeks en De Verbouwing is de zwakste opening van de Saskia Noort-verfilmingen tot nu toe."

Op zichzelf zijn het best redelijke openingen

Infje

Avatar

Tip, ga niet naar Bourne. Ik hoorde echt al van iedereen uit mijn omgeving dat de film slecht is maar heb het gisteren zelf ook mogen ervaren. Langdradig, saai en bovenal, extreem slecht gefilmd. De camera zit overal dicht opgedrukt waardoor de voorgrond scherp is en de achtergrond wazig. Ook komt alles veel te groot in beeld, kijkt ontzettend vervelend.

De actiescenes zijn daardoor helemaal om te huilen. Het is een en al waas en je hebt geen idee wat er nu precies gaande is. Dit klinkt overdreven, maar ik kreeg serieus last van me ogen en heb met hoofdpijn de zaal verlaten. De film zelf is echter niet slecht. Productiewaarden zijn goed en er wordt meer dan degelijk geacteerd. Maar het langdradige, naast het slechte camerawerk, doet de film echt de das om. Kijk hem gewoon op DVD ofzo want zelf met een Unlimited pas is het de moeite niet waard imo.

Steve-O

Avatar

Tip, ga naar de film als je er zin in hebt. Ik vond het een vermakelijke film, niet zo goed als de eerste drie maar niet slecht. Er werd goed in geacteerd en de film is geen moment saai.

Er zat niet zoveel actie in als in de voorgaande delen maar als er eenmaal actie is, is die heel spannend.

Het camerawerk was in ieder geval beter dan in Supremacy dat deed pas pijn aan de ogen.

Decepticon

Avatar

Infje "Tip, ga niet naar Bourne. Ik hoorde echt al van iedereen uit mijn omgeving dat de film slecht is maar heb het gisteren zelf ook mogen ervaren. Langdradig, saai en bovenal, extreem slecht gefilmd. De camera zit overal dicht opgedrukt waardoor de voorgrond scherp is en de achtergrond wazig. Ook komt alles veel te groot in beeld, kijkt ontzettend vervelend.

De actiescenes zijn daardoor helemaal om te huilen. Het is een en al waas en je hebt geen idee wat er nu precies gaande is. Dit klinkt overdreven, maar ik kreeg serieus last van me ogen en heb met hoofdpijn de zaal verlaten. De film zelf is echter niet slecht. Productiewaarden zijn goed en er wordt meer dan degelijk geacteerd. Maar het langdradige, naast het slechte camerawerk, doet de film echt de das om. Kijk hem gewoon op DVD ofzo want zelf met een Unlimited pas is het de moeite niet waard imo."
Wat is dat voor waardeloze tip man! Ga niet naar Bourne :N. Iedereen zijn mening, maar wat je zegt, vind ik echt dikke onzin.
De film is allesbehalve slecht. Zoals Steve-O zegt, mooie bij momenten spannende actiefilm, maar gewoon niet zo goed als de 1e trilogie.
De actie scenes zijn erg bruut en waarom jij daarom huilt is mij een raadsel. Bij mij in de bios had ik echt geen waas. Als jij geen idee had wat er precies gaande was, heb je volgens mij totaal niet op zitten letten, want zo moeilijk was dat niet.
Dat langdradige wat je ervaart, komt omdat het nieuwe verhaal en personage geintroduceerd moet worden. Wat imo wel goed gelukt is. Goeie rol ook van Norton.

Infje

Avatar

Je kan ook normaal reageren en je hoeft niet gelijk op je teentjes getrapt te doen ;)

Jij vind het goed, ik en iedereen om mij heen vind het kut en dan vooral het camera werk. Nou niet meer huilen omdat je kritiek hoort over je filmpje ok?

Decepticon

Avatar

Infje "Je kan ook normaal reageren en je hoeft niet gelijk op je teentjes getrapt te doen ;)

Jij vind het goed, ik en iedereen om mij heen vind het kut en dan vooral het camera werk. Nou niet meer huilen omdat je kritiek hoort over je filmpje ok?"
Oh, maar ik reageer ook normaal. Ik ben echt niet op mijn teentjes getrapt hoor :+
Alleen, overdrijven is ook een vak. Het lijkt er alleen om op de film slecht te praten. Zoveel verschilt hij niet van de 1e 3 films hoor, hij is alleen slechter uitgewerkt met minder actie.
Als je de 1e 3 films wel goed vindt(?), vind ik vreemd om te horen zeggen dat dit een slechte film is.

GREAT martial art fan

Avatar

Decepticon "Oh, maar ik reageer ook normaal. Ik ben echt niet op mijn teentjes getrapt hoor :+
Alleen, overdrijven is ook een vak. Het lijkt er alleen om op de film slecht te praten. Zoveel verschilt hij niet van de 1e 3 films hoor, hij is alleen slechter uitgewerkt met minder actie.
Als je de 1e 3 films wel goed vindt(?), vind ik vreemd om te horen zeggen dat dit een slechte film is."


Volledig mee eens Decepticon. Hij is iets minder uitgewerkt, wat minder actie en zeker wat minder goed verdeeld en het camera werk is inderdaad anders dan in de voorafgaande delen, maar dat je de actie scènes daarvoor voor te huilen vind versta ik totaal niet. Ze hebben de sfeer en het concept willen behouden ook de actie ligt in dezelfde aard, gelijkaardige choreografie en de actiescènes waren best intens, goed met vaart en ook technisch. Dit is gewoon een film slecht praten wat je inderdaad doet. Nergens voor nodig, geef gewoon je mening op een normale manier. Goed geacteerd trouwens en de interactie tussen Renner en Weisz is echt zeer goed gedaan.

Hancock

Avatar

Gisteren gezien.... Wat een bagger film was dat zeg!
Vond 'm zwaar tegenvallen.
Zonde!!!

Infje

Avatar

GREAT martial art fan "Volledig mee eens Decepticon. Hij is iets minder uitgewerkt, wat minder actie en zeker wat minder goed verdeeld en het camera werk is inderdaad anders dan in de voorafgaande delen, maar dat je de actie scènes daarvoor voor te huilen vind versta ik totaal niet. Ze hebben de sfeer en het concept willen behouden ook de actie ligt in dezelfde aard, gelijkaardige choreografie en de actiescènes waren best intens, goed met vaart en ook technisch. Dit is gewoon een film slecht praten wat je inderdaad doet. Nergens voor nodig, geef gewoon je mening op een normale manier. Goed geacteerd trouwens en de interactie tussen Renner en Weisz is echt zeer goed gedaan."


Ik bedoel niet dat de actie zelf om te huilen is. Ik zeg dat door het slechte camerawerk de actie om te huilen is. Omdat je geen overzicht hebt en je niet weet hoe en wat. Dat is een film niet slecht praten, dat is gewoon een mening geven. Jij houdt blijkbaar wel van dat soort camera werk, nou prima toch? Het feit dat ik, op jullie reacties na, nog geen positief iets over de film heb gehoord betekend toch dat ik het niet uit mijn duim zuig. Smaken verschillen mensen.

@Decepticon: Fair enough goos :E

Van de eerste 3 was ik ook niet zo onderste boven. Vergeet niet dat ik ook positieve punten aangeef ;)

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

Mensen vinden de film slecht omdat er in het begin van de film ruim de tijd word genomen het veraal uit te leggen, dat bijv dit tijden de gewone jason Boure periode gebeurt en een ander soortgelijk geheim tranings proect is van een zelfde soort "super"agenten zoals Bourne.

Ik denk dat het vervolg op de Bourne legacy zeer een actie knaller gaat worden, meer actie dan in deze!!

Ik vond het geen slechte film, het is in principe een spin-off toch van de vorige 3 Bourne films..dus vergelijken is moeilijk

McGraig

Avatar

Infje "Ik bedoel niet dat de actie zelf om te huilen is. Ik zeg dat door het slechte camerawerk de actie om te huilen is. Omdat je geen overzicht hebt en je niet weet hoe en wat. Dat is een film niet slecht praten, dat is gewoon een mening geven. Jij houdt blijkbaar wel van dat soort camera werk, nou prima toch? Het feit dat ik, op jullie reacties na, nog geen positief iets over de film heb gehoord betekend toch dat ik het niet uit mijn duim zuig. Smaken verschillen mensen.

@Decepticon: Fair enough goos :E

Van de eerste 3 was ik ook niet zo onderste boven. Vergeet niet dat ik ook positieve punten aangeef ;)"



Smaken verschillen zeg je. Waarom raad je mensen dan zo sterk af naar de film te gaan? Je geeft geen mening maar doet een stelling

Infje

Avatar

McGraig "Smaken verschillen zeg je. Waarom raad je mensen dan zo sterk af naar de film te gaan? Je geeft geen mening maar doet een stelling"


Ik zou even Googlen op de definitie van een mening en een stelling ;)

Een tip is geen stelling. Ik geef een tip, raad niets sterk af, gebaseerd op de geluiden uit mijn omgeving en nu ook op mijn eigen ervaring. Die tip wordt gevolgd door mijn mening.

adofmirosch

Avatar

Heb laats de eerste bourne gezien.
en vond hem erg tegen vallen.

2ndSystem

Avatar

adofmirosch "heb laats de eerste bourne gezien.
en vond hem erg tegen vallen."


hmm iedereen heeft het erover, hoe goed die eerste 3 films zijn...
ik heb deel 1 in me kast liggen, een keer van iemand gekregen, maar nog nooit gekeken O+ vanaaf eens bekijken, ik heb alleen zo'n hekel aan Matt Damon... dus k ben benieuwd:P

NieuwsFilm

meest populair