The Watch (2012)

Got Protection?

Sciencefictionkomedie die profiteert van de aanwezigheid van Ben Stiller en Vince Vaughn, maar te vaak vervalt in banale grappen.
play

4,9 details

  • 102 Min
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Verenigde Staten
102 Min Verenigde Staten

The Watch gaat over een groep vaders die wat tijd voor zichzelf willen hebben en daarom besluiten om een zogenaamde 'neighborhood watch' te beginnen als dekmantel. Maar dan stuiten ze op een buitenaardse invasie.

Regie
Akiva Schaffer
Cast
Ben Stiller, Jonah Hill, Vince Vaughn, Rosemarie DeWitt, Doug Jones, Will Forte, Richard Ayoade, R. Lee Ermey, Nicholas Braun, Joe Nunez, Mel Rodriguez, Erin Moriarty, Liz Cackowski, Johnny Pemberton, Sharon Gee.
Budget
$ 68.000.000
Opbrengst
$ 68.267.862
Release
27.07.2012
Release NL
23.08.2012
Release DVD
18.12.2012

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

Filmtotaal Recensie

Regie: Akiva Schaffer | Cast: Ben Stiller (Evan), Vince Vaughn (Bob), Jonah Hill (Franklin), Richard Ayoade (Jamarcus), Rosemarie DeWitt (Abby), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2012

Het is niet ingewikkeld om te zien hoe het marketingmachientje van The Watch in elkaar steekt. Met veel aplomb schermt de productie met de namen Ben Stiller en Vince Vaughn. Beide heren hebben hun komisch talent over een jarenlange periode verworven, resulterend in wisselende kassuccessen. De voorspelbaarheid (en de continuïteit) die aan hun persona kleeft, is dat zij telkens de o-zo-bekende typetjes spelen: Stiller is de neurotische streber en Vaughn de man die nooit zijn puberteit is ontgroeid. In hoeverre je The Watch kunt waarderen, hangt voor een groot deel af van je bereidheid om te accepteren dat deze sciencefictionkomedie vooral een puberaal feestje van de hoofdpersonen zelf is.

Hoofdpersonage Evan stort zich vol enthousiasme op de organisatie van talloze vrijwilligersverenigingen en sportclubs, want buiten deze activiteiten gebeurt er maar bar weinig in het dorpje Glenview. Daar komt verandering in op het moment dat een collega bij de plaatselijke supermarkt op mysterieuze wijze om het leven komt. Evan besluit een burgerwacht in het leven te roepen om zo te achterhalen wie de moord heeft gepleegd. Het initiatief trekt de aandacht van drie buitenbeentjes die zo hun eigen redenen hebben om zich aan te sluiten bij het onnozele clubje. Zo worstelt Bob met zijn verantwoordelijkheidsgevoel over zijn puberende dochter, is Franklin afgekeurd bij het plaatselijke politiecorps vanwege gedragsproblemen en ziet Jamarcus een wip met een Aziatisch vrouwtje wel zitten. Het moge duidelijk zijn dat de prioriteiten in eerste instantie niet bij het oplossen van de moord liggen.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

The Watch Nieuwsberichten

Laatste reacties

SeanDeNiro

"..."Lets finger bang this ball." Ja ik heb wel een paar keer gelachen...."

Tarkus

"...Matige komedie die nooit echt grappig is. De aliens zien er wel goed uit, maar niet gepast voor een......"

Moviespecialist

"...Ik heb soms wel gelachen om The Watch, maar wees eens eerlijk het is absoluut geen topper. De speci......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Watch

acties