Step Up 4 Miami Heat (2012)

One step can change your world.

Vierde deel in de Step Up-reeks ziet er gelikt uit en heeft vlotte moves, maar het verhaal en de personages zijn nog altijd van ondergeschikt belang.
play

5,5 details

  • 99 Min
  • Drama
  • Muziek
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
99 Min Verenigde Staten

In Step up 4 gaat Emily, de dochter van een rijke zakenman, naar Miami om haar dromen te verwezenlijken en professioneel danseres te worden. In Miami ontmoet Emily Sean een aantrekkelijke jongen die leiding geeft aan een danscrew die grote en vernieuwende flash-mobs maakt. De crew, MOB, is vastbesloten om een wedstrijd te winnen waar ze een flink geldbedrag mee kunnen verdienen. Emily’s vader werkt ondertussen aan een bouwproject waarbij de MOB’s historische achtergrond in gevaar komt en waardoor duizenden mensen hun huis dreigen kwijt te raken. Emily en Sean gaan samen de strijd aan tegen het ontwikkelingsbedrijf van Emily’s vader. Ze veranderen de flash mobs in protest mobs met het risico dat ze hun eigen dromen moeten opgeven voor een groter doel.

Alt titel
Step Up 4 3D, Step Up Revolution
Regie
Scott Speer
Cast
Ryan Guzman, Marc Macaulay, Cleopatra Coleman, Stephen Boss, Misha Gabriel Hamilton, Mario Ernesto Sánchez, Tommy Dewey, Michael 'Xeno' Langebeck, Nicole Dabeau, Dominique Bell, Chris Charles, Katie Peterson, Claudio Pinto, Sabina V. Gomez, Alejandro Posada.
Budget
$ 33.000.000
Opbrengst
$ 140.470.746
Release
26.07.2012
Release NL
26.07.2012
Release DVD
27.11.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Scott Speer | Cast: Kathryn McCormick (Emily), Ryan Guzman (Sean), Stephen Boss (Jason), Adam G. Sevani (Moose), Chadd Smith (Vladd), Mischa Gabriel (Eddy), Peter Gallagher (Mr. Anderson) e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2012

Een flashmob is een groep mensen die op een openbare plaats bij elkaar komt, een act opvoert en daarna snel weer uiteenvalt. Deze optredens worden met behulp van sociale media gepland en het idee erachter is vaak satirisch, artistiek of gewoon voor de lol. De eerste flashmob werd in 2003 gehouden en ze vinden nog steeds over de hele wereld plaats. De Step Up-reeks haakt met Miami Heat, alweer het vierde deel in de serie, in op deze trend. Het verhaal draait om Sean, een jonge ober met een passie voor dansen. Samen met zijn crew, the MOB, organiseert hij flashmobs in de stad. Als hij in een strandtent Emily, de dochter van een grote projectontwikkelaar ontmoet, klikt het meteen. Maar terwijl Emily zich steeds meer thuis gaat voelen in Seans wereld, heeft haar vader heel andere plannen met zijn wijk.

In het dansfilmgenre is het verhaal vaak ondergeschikt aan de moves en deze Step Up vormt daar geen uitzondering op. Het tandeloze, brave script is vergeven van de clichés. Het verhaaltje van de jongen en het meisje uit verschillende milieus die alle obstakels op hun weg overwinnen door de magische kracht van dans is al vele malen eerder gedaan, en nog wel in dezelfde filmserie. Het is eigenlijk moeilijk voor te stellen dat iemand dit met serieuze bedoelingen heeft geschreven. Het is dan ook heel verleidelijk om er schamper over te doen. De tegenslagen die de personages te verwerken krijgen, zijn voorspelbaar en - nog erger - nauwelijks van belang. Of het nou een ontslag of een arrestatie na een mislukte flashmob is, niets lijkt enige consequenties voor hen te hebben. De acteurs dreunen hun banale dialogen met misplaatste ernst op, maar zijn duidelijk in de eerste plaats uitgezocht op hun danskwaliteiten. McCormick, finalist in het zesde seizoen van de Amerikaanse So You Think You Can Dance, mag dan een goede danseres zijn, erg ver in So You Think You Can Act zou ze het schoppen.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Step Up 4 Miami Heat Nieuwsberichten