Die another day beleeft beste Bond-opening ooit

Die another day, de twintigste James Bond-film, heeft afgelopen weekend een recordaantal bezoekers getrokken. De eerste vier dagen zagen 180.000 mensen de film, waarmee het de beste opening voor een Bond-film heeft behaald. Dat meldde distributeur Fox maandag.

De best bezochte Bond-film was tot nu toe Golden Eye uit 1995, die in het eerste weekend 145.000 bezoekers trok. Het algehele record voor beste opening ooit heeft Die another day overigens niet gebroken. Dat staat nog steeds met 279.000 bezoekers op naam van de eerste Harry Potter-film De steen der wijzen.

Nederland is niet het enige land waar Die another day de meest succesvolle film uit de Bond-reeks is. De film versloeg in het Amerikaanse openingsweekeinde zijn concurrent Harry Potter, kende voorlopig de beste bezoekerscijfers voor een Bond-film ooit en haalde in ruim een maand tijd wereldwijd meer dan 300 miljoen dollar op.

Die another day markeert het 40-jarige jubileum van geheim agent 007. De Ierse acteur Pierce Brosnan vertolkt voor de vierde keer de rol van James Bond. In Die another day bindt de Britse geheim agent samen met de vrouwelijke FBI-infiltrant Jinx (Halle Berry) de strijd aan met de mysterieuze diamanthandelaar Gustav Graves (Toby Stephens).



NieuwsFilm

meest populair