Disney plant sequel 'Oz: The Great and Powerful'

Het eerste weekend zou uit moeten komen tussen de $80 en $100 miljoen.

Dit weekend gaat Sam Raimi's Oz: The Great and Powerful in première in de Noord-Amerikaanse (3D) bioscopen. De website Variety weet te melden dat Walt Disney Pictures goede hoopt heeft op een goed resultaat, mogelijk zelfs te vergelijken met het overeenkomstige Alice in Wonderland (2010) die ruim een $1 miljard verzamelde aan de wereldwijde bioscoopkassa. De studio heeft namelijk Mitchell Kapner (The Whole Nine Yards) aangesteld om een script aan te leveren.

Het CG avontuur Oz The Great and Powerful is gebaseerd op de vele verhalen van L. Frank Baum. De film van Raimi dient als een prequel op Baums eerste boek "The Wonderful Wizard of Oz". Het is nog onbekend of Disney plannen mag maken met dit boek, aangezien de filmrechten van dit boek in handen zijn van de concurrerende filmstudio Warner Bros. Er zouden overigens wil meerdere scenes in Oz The Great and Powerful voorkomen die rechtstreeks verwijzen naar het originele verhaal, waardoor een "remake" aannemelijk zou zijn.

De fantasyfilm met o.a. James Franco, Mila Kunis, Michelle Williams en Rachel Weisz draait vanaf volgende week in de Nederlandse zalen. Volgens de peilingen zou de film in het eerste weekend in de States uit moeten komen op een score tussen de $80 en $100 miljoen.



NieuwsFilm

meest populair