Secret Window doet het goed

De thriller 'Secret Window', waarin een schrijver gestalkt wordt, is na zijn eerste weekend in de bioscoop de op één na best bezochte film in ons land. Hiermee lijkt de film met Johnny Depp en John Turturro een serieuze concurrent voor Mel Gibsons 'The Passion of the Christ'. Die film prijkt, sinds zijn première drie weken geleden, onafgebroken bovenaan het lijstje met goedbezochte films.

Van de andere vier nieuwe films die deze week de top 20 binnen komen, zijn er maar liefst drie van Europese makelarij. Op nummer 9 staat de Brits-Luxemburgse co-productie 'Girl with a Pearl Earring', over een meisje dat staat afgebeeld op een schilderij van Johannes Vermeer. De achttiende en negentiende plek worden achtereenvolgend ingenomen door het Belgische 'De Zaak Alzheimer' met onder Jan Decleir en het eerste deel van het Italiaanse drama 'La Meglio Gioventu'.

Komiek Steve Martin, die in 'Cheaper by the Dozen voor maar liefst twaalf kinderen moet zorgen terwijl hij aan zijn droombaan als footballcoach werkt, weet het publiek niet voldoende aan het lachen te brengen. Zijn film komt binnen op de tiende plaats.

Aanstaande donderdag gaan onder meer de Nederlandse voetbalfilm 'In Oranje', Quentin Tarantino's 'Kill Bil: Vol. 2', met Uma Thurman als wraakzuchtige samoeraistrijder en 'Taking Lives', waarin Angelina Jolie op zoek gaat naar een seriemoordenaar, in première.



NieuwsFilm

meest populair