Warner geeft 'Veronica Mars'-film groen licht

En daarmee wordt het project dus werkelijkheid.

Kortgeleden bleek al dat de kickstart van de film Veronica Mars succesvol was. Het project had toen 2,5 miljoen dollar verzameld en nu is dat al bijna 3,5 miljoen dollar. Het idee achter de kickstart was dat, als Rob Thomas en hoofdrolspeelster Kristen Bell twee miljoen wisten te verzamelen, Warner de film groen licht zou geven.

Dat blijkt nu het geval te zijn. Volgens een bericht van Slashfilm heeft Warner de film nu officieel groen licht gegeven. De studio zal geen cent geven aan de productie zelf, maar wel de distributie en marketing voor zijn rekening nemen. Het productiebudget voor het project moet dus volledig komen uit de inkomsten die vergaard worden met behulp van Kickstarter.

Omdat het op dit moment al storm loopt, hebben Bell en Thomas aangekondigd meer prijzen te zullen bedenken, in ruil voor geld. Daartoe behoren op dit moment bijvoorbeeld al ingesproken voicemailberichten door de cast, een dvd-pakket van de film, en dergelijke zaken. Wat er nog meer voor extra’s komen is niet bekend gemaakt.

Overigens betekent het niet dat de 3,5 miljoen dollar al daadwerkelijk binnen is. Mensen beloven geld te betalen in de toekomst, maar dat gebeurt volgens Kickstarter in 2% van de gevallen niet. Er zal dus, ondanks dat kleine percentage al genoeg geld binnenkomen.

Het gaat wel nog even duren voordat Veronice Mars naar de bioscopen komt. Rob Thomas gaf al te kennen dat dit waarschijnlijk nog wel een jaar zal duren.



NieuwsFilm

meest populair