Video

Trailer 'The Mortal Instruments: City of Bones'

De nieuwe 'Twilight', 'Harry Potter' of wordt het de zoveelste wannabe.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot op 02.04.2013 om 13:12 in Video
Hieronder een nieuwe trailer van The Mortal Instruments: City of Bones van regisseur Harald Zwart, bekend van films als The Karate Kid (2010) en One Night at McCool's (2001). Aangezien de film is gebaseerd op het eerste deel van de zesdelige tienerboekenserie van Cassandra Clare hoopt Sony Pictures dat het net zo'n succes wordt als de Twilight of Harry Potter franchise.

Vanaf 29 augustus in de Nederlandse bioscoop.

De sci-fi fantasyfilm gaat over het schijnbaar normale tienermeisje Clary Fray (Lily Collins). Al snel blijkt echter dat ze dat ze afstamt van de Schaduwjagers. Dat zijn jonge krijgers, die afstammen van engelen. Zij vechten een eeuwigdurende strijd tegen demonen om de Aarde te beschermen. Als haar moeder plotseling verdwijnt, moet Clary zich bij een groep van die Schaduwjagers voegen en reizen naar een gevaarlijk alternatief New York, dat Downworld heet. Daar wonen demonen, krijgsheren, vampiers, weerwolven en andere dodelijke wezens.

22 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Orangey

Avatar

Jippie! Hier wil mijn vriendin vast wel weer naar toe }:

berepoot123

Avatar

Ziet er toch veel beter uit als twilight naar mijn mening

jaime91

Avatar

Stop eens met Harry Potter en Twilight met elkaar te vergelijken. Hetzelfde geld ook voor The Hunger Games & Twilight, dat lees en zie ik ook te vaak. Het enige waar Twilight nu mee te vergelijken is is The Host omdat het van dezelfde vreselijk slechte schrijfster is.

Ontopic: Ook deze film vind ik vooralsnog niet te vergelijken met Twilight of The Host. Het doet me eerder denken aan I Am Number Four en die film vond ik wel redelijk. De hoofdverhaallijn draait niet om een veel te zoetsappig romantisch verhaal en dat vind ik al een plus. Waarschijnlijk zit er wel een romantisch lijntje in maar dat vind ik niet zo heel erg. Voor de rest vind ik dit ook weer geen must see, maar ik zal hem wel eens een kans geven op TV net als I Am Number Four.

Frequence

Avatar

Vleeshaak "Buffy?"


Dacht precies hetzelfde. Ziet er voor alsnog niet slecht uit en heeft voor mij het voordeel van de twijfel. Augustus is nog ver weg dus we zullen vast nog meer footage gaan zien :).

benjamin

Avatar

Nu ja, het ziet er beter uit dan Twilight, maar dat is niet moeilijk. Bovendien is dit maar een trailer, van The Host dachten we eerst ook dat het er beter uitzag en die is nog slechter onthaald.

De film zelf lijkt niet echt zo bijzonder en de hoofdactrice lijkt mij niet overdreven getalenteerd. Dus wie weet na Beautiful Creatures en The Host alweer een flop.

jaime91

Avatar

Airbender "Ik ben het met Jaimie eens!

OT, ik weet het niet meer met Young Adult boek verfilmingen, Beautiful Creatures en The Host falen beide in de box office, is de trend dan toch over? Ik denk dat The Hunger Games de laatste 'echte' succesvolle YA film gaat zijn."

Het is JAIME!! ;)

Weet wel zeker van niet. Zolang het een succesvol schrijver of schrijfster betreft zal de film ook wel scoren. Ik ben van mening dat The Host waarschijnlijk wel een succes zal worden hoezeer ik daar ook van baal. Het ligt ook puur aan hoe populair de boeken zijn en voor welke doelgroep ze geschreven zijn. Om wederom I Am Number Four er even bij te halen, die scoorde volgens mij niet zo heel goed, waarschijnlijk omdat de film niet volledig draaide om de romantiek. Slechte romantiek scoort bij de tienermeisjes dus daarom ben ik er vrijwel zeker van dat The Host het goed gaat doen. Het zou mij verbazen als de Twihards Stepheny Meyer na de Twilight reeks ineens links zullen laten liggen.

jaime91

Avatar

benjamin "Nu ja, het ziet er beter uit dan Twilight, maar dat is niet moeilijk. Bovendien is dit maar een trailer, van The Host dachten we eerst ook dat het er beter uitzag en die is nog slechter onthaald."

Oh ja vond jij die trailer er beter uitzien dan Twilight? Als ik Meyer op de begin of eindcredits zie staan weet ik al hoe laat het is. Dat mens kan niet schrijven.

En doet The Host het zo slecht dan? Dat zou me nogmaals zeer verbazen, maar dat is wel mooi nieuws.

Nielsgibby10

Avatar

Ik viel grandioos in slaap. Bleef nog wel wakker bij Percy jackson

jaime91

Avatar

Airbender "Awwwwwwww shit, sorry JAIME :P

Maar The Host is een flop omdat ze de weekend opbrengst veel hoger verwachten, alle Twilight films hebben een véél hogere opening weekend gehad. En het light echt niet aan de namen, want The Host is geschreven door de schrijfster van Twilight (ik vind daarom eigenlijk dat je The Host wél met Twilight mag vergelijken). Ik denk dat het ligt aan de trend die gewoon begint te vervagen.

Trouwens, I Am Number Four was geen flop, wereldwijde opbrengst is 144,5 miljoen met een budget van 60 miljoen (bron: box office mojo)."


Oke, maar ik zeg ook dat je The Host JUIST mag vergelijken met Twilight. Niet alleen vanwege dezelfde schrijfster maar ook omdat het bijna exact hetzelfde verhaal is. En hetzelfde genre tienerromantiek. En ik ben blij dat Meyer eindelijk een flop in handen heeft dan. Die gun ik haar van harte.

En ik dacht dat I Am Number Four een flop was omdat ze nog steeds niet bezig zijn met een sequel. Volgens mij gaat die er ook nooit komen. En dat verbaasd me. Meestal zorgen goede opbrengsten ervoor dat er meteen een sequel gemaakt wordt. Zo werkt dat in Hollywood meestal. Alles draait om geld...

Masterbrain

Avatar

Percy Jackson , Harry Potter , Twilight , Hunger games ,the Mortal Instruments noem maar op , van al deze film / Franchise is zonder twijfel Harry Potter de meest Succesvolle....en het zou ook leuk zijn als er een Parody van gemaakt wordt zoals Scary movie .

benjamin

Avatar

jaime91 "Oh ja vond jij die trailer er beter uitzien dan Twilight? Als ik Meyer op de begin of eindcredits zie staan weet ik al hoe laat het is. Dat mens kan niet schrijven.

En doet The Host het zo slecht dan? Dat zou me nogmaals zeer verbazen, maar dat is wel mooi nieuws."


Slechts een zesde plaats in de Us Box Office.

En wat die trailer betreft, ik had de indruk dat die er toch beter uitzag dan Twilight. Wat uiteraard niet moeilijk was. Maar dat de ontvangst nog slechter zou zijn, had ik toch ook niet gedacht.

jaime91

Avatar

benjamin "Slechts een zesde plaats in de Us Box Office.

En wat die trailer betreft, ik had de indruk dat die er toch beter uitzag dan Twilight. Wat uiteraard niet moeilijk was. Maar dat de ontvangst nog slechter zou zijn, had ik toch ook niet gedacht."

Haha een film er beter uit laten zien dan Twilight is idd niet heel lastig, maar zodra Meyer haar naam eraan verbonden is is het automatisch dezelfde rommel. Of het qua CGI ofzo dan net iets beter uitziet of niet.

Blijkbaar is er meer liefde van de fans voor Kristen (al valt dat na haar vreemdgaan volgens mij nu ook wat tegen),Taylor en Robbert dan voor Mevr Meyer. Dat heeft er misschien mee te maken dat ze niet in de film zat maar het alleen geschreven heeft. Misschien boeit dat de fans wat minder ofzo...

Angelater

Avatar

Ziet er wel geinig uit. Zie de connectie met de twilight en HP-films wel een beetje, maar alleen maar omdat je met 'supernatural' dingen te maken hebt. Geef de film wel een kans. Dat kan ik ten slotte niet zeggen over The Host en die Beautiful Creature films.

TheFirst

Avatar

Ik heb de boeken gelezen en ik vond ze erg leuk. Vergelijk dit trouwens niet met Twilight of Beautiful Creatures!

Dit lijkt qua verhaal en thema's meer op Harry Potter en Buffy. De romantiek staat helemaal niet centraal, en heeft zelfs een twist (wat die twist is moet je zelf even opzoeken, maar ik denk dat veel mensen zullen schrikken).

Ik heb trouwens in een interview gelezen dat ze niet willen dat alleen meisjes kunnen genieten van deze film, maar dat jongens hier ook naartoe willen. Er is in ieder geval actie genoeg.

Kortom, ik voorspel dat dit, samen met The Hunger Games, één van de betere YA filmseries van de komende jaren wordt.

LuCos

Avatar

Godsakke! Hoe doen jullie mensen dit nou?
Dingen vergelijken met Twilight en dergelijke. Er word gesuggereerd dat Twilight niet echt een goede film is (persoonlijk hou ik ook niet heel erg van de films) en dat het echt slecht is en schaamtevol en dat ze daar mee moeten ophouden maar.... Waarom kijken jullie dan UBERHAUPT naar Twilight? Als het zo zeker is dat het slecht is waarom kijken jullie alsnog en word er bij elke andere potentiële hit weer geklaagd over... twilight!
Daarbij is twilight bedoeld voor tienermeisjes, of in ieder geval gaat het op de romantiek. Ik ga toch ook niet telkens klagen over horrorfilms omdat ik het nep vind? Maar dan wel elke keer naar de bioscoop gaan voor dit genre?
Ach.. trouwens. mij boeit het allemaal niet zoveel. Ik geef deze films meestal wel een kans, het ligt er bij mij vaak aan in wat voor bui ik zelf ben.

Nu las ik net iemand hierboven zeggen dat er veel films zijn die geen sequel hebben gekregen waaronder Eragon. Volgens mij kreeg deze nooit een vervolg omdat de film er niet in slaagde om het gevoel, de wereld van het boek te krijgen :-) (anders dan bij Lord of the Rings en Harry Potter. )

benjamin

Avatar

LuCos "Waarom kijken jullie dan UBERHAUPT naar Twilight? Als het zo zeker is dat het slecht is waarom kijken jullie alsnog "


Waar staat dat iedereen al die films gaat bekijken?

LuCos "In ieder geval gaat het op de romantiek. Ik ga toch ook niet telkens klagen over horrorfilms omdat ik het nep vind?"


Ik denk ook niet dat het probleem bij Twilight is dat het romantisch is. Ik heb zelf ook genoten van Shakespeare In Love, Les Misérables en op dit moment de tv-reeks Parade's End. Dat is ook over liefde, maar wel op hoog niveau en dat mag.

LuCos

Avatar

benjamin "
Waar staat dat iedereen al die films gaat bekijken?"


Nou wanneer er dit soort dingen staan als:
berepoot123 "ziet er toch veel beter uit als twilight naar mijn mening"

benjamin "Nu ja, het ziet er beter uit dan Twilight, maar dat is niet moeilijk. Bovendien is dit maar een trailer….."

jaime91 "Niet alleen vanwege dezelfde schrijfster maar ook omdat het bijna exact hetzelfde verhaal is. En hetzelfde genre tienerromantiek. En ik ben blij dat Meyer eindelijk een flop in handen heeft dan. Die gun ik haar van harte. "


De reacties die buiten dit nieuwsbericht om zijn dus nog niet meegerekend (en op die doel ik dus ook op).
Maar in iedergeval ga ik ervan uit dat diegene de twilight films gezien moet hebben. Anders vergelijk je namelijk niet zo snel iets met iets anders. Want je moet beide kennen om dat te kunnen doen. Tenzij, en dan spijt het mij in dit geval zeer, dat het nu alleen over de trailers van dit soort films gaan.
benjamin "Ik denk ook niet dat het probleem bij Twilight is dat het romantisch is. Ik heb zelf ook genoten van Shakespeare In Love, Les Misérables en op dit moment de tv-reeks Parade's End. Dat is ook over liefde, maar wel op hoog niveau en dat mag."


Liefde op hoog niveau vind ik weer een beetje vaag. Liefde is uiteindelijk altijd zo plat als een dubbeltje. (maar dat maakt het juist geschikt voor iedereen en dat is weer logisch. En dus niks mis mee.)

Maar over romantische films kun je denk ik nu onderscheiden in o.a. tiener-romance en romantiek film zelf. Want ik denk zelf, ik kan het mis hebben, dat de Twilight films eerder bedoeld zijn voor tieners dan voor volwassenen. Dit is anders dan bij Les Miserables die, denk ik, een groter publiek heeft dan alleen tieners.
Wat ik dus bedoel te zeggen is, is dat de twilight (en andere tienerromance)films worden beoordeeld waarin word gezegd dat het te zoet en dit en dat is. Terwijl het daar juist voor bedoeld is. Maar goed.. dan hebben we het misschien gauw over meningen, en meningen kunnen nu eenmaal ook gewoon 'simpel' zijn.
Dus misschien moet ik er maar mee ophouden.

Onlyjustme

Avatar

Vond de boeken heel leuk om te lezen en ben heel erg benieuwd wat de film gaat brengen. De trailer ziet er in ieder geval heel gaaf uit.

Vind het wel belachelijk dat elke nieuwe film in het genre ya uitkomt meteen vergeleken moet worden. Dit heeft niks te maken met Twilight of Harry Potter :S Dat het in hetzelfde genre zit wil niet zeggen dat de films maar enigszins te vergelijken zijn. Ieder verhaal staat op zichzelf.

nieuwslaatste nieuws

meest populair