Opnames 'Fast and Furious 7' waarschijnlijk pas in de herfst

Dwayne Johnson heeft nog geen telefoontje gehad.

De hooggeanticipeerde vervolgfilm Fast & Furious 6 draait pas vanaf volgende maand in de bioscopen, maar Universal maakt er geen geheim van dat er al gewerkt wordt aan Fast & Furious 7. Daarin liep de studio al tegen een klein probleem: regisseur Justin Lin, die vier films uit de franchise regisseerde, wilde niet terugkeren voor de zevende film. Maar hij werd vervangen door regisseur James Wan.

Nu blijkt er nog een klein probleempje te zijn voor de zevende film in de franchise. Vin Diesel suggereerde enige tijd geleden nog dat de opnames deze zomer al plaats zullen vinden, zodat de film in 2014 uit kan komen. Maar in een interview met Dwayne Johnson blijkt dat dit mogelijk niet zal gaan lukken.

Johnson zal deze zomer namelijk gedurende zes weken bezet zijn voor de opnames van Brett Ratners nieuwe verfilming van het verhaal van Hercules. De acteur kan daardoor maar moeilijk meewerken aan de eventuele opnames van Fast & Furious 7, als die deze zomer nog plaats moeten vinden.

Daar komt bij dat hij nog niets heeft gehoord over plannen zoals Diesel suggereerde dat ze er waren. “Het is voor mij geen mogelijkheid, omdat ik deze zomer zes weken in Budapest zit voor de opnames van Hercules. Ik heb er ook nog niets over gehoord, en ik weet eigenlijk wel zeker dat ik dan allang een telefoontje had gehad, als dat het plan was geweest. Ben er niet helemaal zeker van.”

De begindatum van deze zomer, zoals Diesel die voor ogen had, leek ook alleen realistisch als het volledige creatieve film achter Fast & Furious 6 aan zou blijven, waaronder dus ook regisseur Lin. Nu een nieuwe regisseur aangetrokken is voor de film, zal het moeilijk zijn voor Wan om de pre-productie de komende paar maanden al af te ronden.

Het is daarnaast moeilijk voor te stellen dat Universal zou besluiten om Johnson uit de franchise te laten vallen, alleen zodat de zevende film in de zomer van 2014 uit kan komen. Dat bovenal omdat het personage van Johnson, Hobbs, een steeds belangrijkere rol in de franchise krijgt. Zo wordt er al een spin-off voor hem ontwikkeld.

Waarschijnlijker is dat de productie van Fast & Furious 7 deze herfst, of zelfs deze winter pas van start gaat. Dan zal de film ook pas vanaf eind 2014 in de bioscopen draaien. Hoe het ook zij, eerst moet Fast & Furious 6 nog uitkomen, en dat is op 23 mei het geval.



NieuwsFilm

meest populair