The Legend of Hercules (2014)

Every man has a destiny

De eerste Herculesfilm van dit jaar reikt de tweede film de verbeterpunten op een presenteerblaadje aan.
play

3,5 details

  • 99 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
99 Min Verenigde Staten

Hercules wordt samen met een goede vriend in slavernij verkocht. Samen moeten ze vechten om hun vrijheid terug te winnen.

Alt titel
Hercules 3D
Regie
Renny Harlin
Cast
Scott Adkins, Kellan Lutz, Rade Serbedzija, Johnathon Schaech, Kenneth Cranham, Gaia Weiss, Liam McIntyre, Nikolai Sotirov, Roxanne McKee, Mariah Gale, Liam Garrigan, Luke Newberry, Sarai Givaty, Radoslav Parvanov, Dimiter Doichinov.
Budget
$ 70.000.000
Opbrengst
$ 61.279.452
Release
10.01.2014
Release NL
06.02.2014
Release DVD
10.06.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Renny Harlin | Cast: Kellan Lutz (Hercules), Scott Adkins (Amphitryon), Liam Garrigan (Iphicles), Gaia Weiss (Hebe), Liam McIntyre (Sotiris), Roxanne McKee (Alcmene), e.a.| Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2013

Het is onderhand een traditie dat jaarlijks twee films worden uitgebracht met een vergelijkbare opzet. Vorig jaar kregen we twee actiefilms waarin het Witte Huis werd aangevallen, het jaar daarvoor twee producties gebaseerd op het sprookje van Sneeuwwitje, het jaar daarvoor twee romantische komedies met hoofdpersonen die platonische seks boven een relatie verkiezen en zo kunnen we nog vele jaren teruggaan in de filmgeschiedenis. Deze traditie wordt vrolijk voortgezet in 2014, dat ons twee films over de Griekse halfgod Hercules brengt. Bij dit soort tweelingfilms geldt meestal dat de eerste het succesvolst is, maar lang niet altijd de beste. In de haast om als eerste de bioscoop te bereiken gaat namelijk vaak een hoop kwaliteit verloren. The Legend of Hercules is daar een duidelijk voorbeeld van. Door zijn clichématige plot en ongeïnspireerde regie zal de volgende Herculesfilm maar weinig hoeven doen om deze te overtroeven.

Twee films over Hercules, het voelt als overcompensatie voor het gegeven dat deze halfgod sinds de gelijknamige Disneyfilm uit 1997 niet meer op het witte doek te zien is geweest. Opvallend, want door het succes van Gladiator is Hollywood volop in de Klassieke Oudheid gedoken, waardoor andere mythologische godenzonen als Achilles, Perseus en Theseus hun krijgskunsten al mochten vertonen in respectievelijk Troy, Clash of the Titans en Immortals. Qua verhaal is The Legend of Hercules een samenraapsel van elementen uit die drie films, terwijl voor de visuele stijl de kunst is afgekeken bij 300 en de televisieserie Spartacus. Die laatste diende blijkbaar ook als inspiratiebron voor het plot, want van de hoofdpersoon is een gladiator met een persoonlijke missie gemaakt. Het oorspronkelijke verhaal van Hercules (of eigenlijk Herakles, zoals zijn eigenlijke Griekse naam luidt) en zijn twaalf werken was schijnbaar niet interessant genoeg…

videotrailers & clips

alle artikelen (16)

The Legend of Hercules Nieuwsberichten

Laatste reacties

Calvero

"...Scott Adkins als slechterik is leuk om te zien. Dit keer niet vanwege zijn vechtkunsten, maar juist......"

Tarkus

"...De film is goed gemaakt, kwalitatief dan bedoel ik wat betreft beelden en geluid. Duidelijk ook all......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Legend of Hercules

acties