Blu-ray

Blu-Ray Review: The Legend of Hercules

Binnenkort mag Dwayne Johnson zijn spierballen laten zien.

door Bram de Groot op 07.07.2014 om 14:42 in Blu-ray


Regie: Renny Harlin | Cast: Kellan Lutz (Hercules), Scott Adkins (Amphitryon), Liam Garrigan (Iphicles), Gaia Weiss (Hebe), Liam McIntyre (Sotiris), Roxanne McKee (Alcmene), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Bioscooprelease: 6 februari 2014 | FilmTotaal recensie: The Legend of Hercules

Voor dit jaar stonden er twee films rond het historische personage Hercules op het programma. Binnenkort vertolkt niemand minder dan Dwayne Johnson de Griekse held in Brett Ratners Hercules en begin dit jaar was het Kellan Lutz, bekend als Emmett Cullen uit de Twilight-films, die de spierbundel speelde in The Legend of Hercules, geregisseerd door Renny Harlin (Die Hard 2, Cutthroat Island, Exorcist: The Beginning). Ondanks dat de actiefilm een budget meekreeg van maar liefst $70 miljoen en de regisseur goed had gekeken 300 was het eindresultaat niet datgene wat het waarschijnlijk had moeten zijn.

De critici hielden namelijk geen spaan heel van The Legend of Hercules. Op Rotten Tomatoes eindigde het op een bedenkelijke 3% en aan de wereldwijde bioscoop kon het productiebudget niet geëvenaard worden. Onlangs verscheen er een 2D/3D-Blu-Ray uitgave in het schap.

Synopsis

De heldhaftige Hercules is een halfgod met bovenmenselijke krachten. Volgens de legenden zal hij Griekenland bevrijden van zijn wrede koning. Maar Hercules is zelf met heel andere dingen bezig. Hij is verliefd op de beeldschone prinses Hebe, maar hij komt in de problemen wanneer hij zijn ongenoegen uit over haar aanstaande huwelijk. Daarom wordt hij verbannen naar Egypte, waar hij als slaaf voor zijn vrijheid moet vechten.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is The Legend of Hercules bijna compleet "Rotten" met 3%. De IMDb noteert een veel betere 4,2 bij ruim 27 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de actiefilm met een vergelijkbare 4,4 (Stem zelf). FT-recensent Thierry Verhoeven gaf twee sterren naar aanleiding van zijn recensie.

Box Office

Het productiebudget van The Legend of Hercules bedroeg zo'n $70 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende het een zwakke $8,9 miljoen en eindigde op een bedenkelijke $18,8 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op een hogere maar nog steeds te lage $61,3 miljoen. De opbrengst in de Nederland kwam niet verder dan een kleine vijf ton in dollars.


Blu-Ray: The Legend of Hercules | Discs 1 x 2D/3D Blu-Ray | Retail release: juni 2014 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 | Geluid: o.a. Engels 5.1 DTS-HD MA | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 8713045242183 | Ook verkrijgbaar op: 1 disc Dvd | Met dank aan: Entertainment One

De Blu-Ray uitgave van The Legend of Hercules wordt aangeleverd in een standaard Blu-Ray keepcase, met daarin de Blu-Ray disc die zowel de 2D- als 3D-versie bevat van de hoofdfilm. Voor de vormgeving van de cover is deels gebruikgemaakt van een redelijk onbekende filmposter en het geheel ziet er eerlijk gezegd wat goedkoop uit.

Beeld & geluid

Het beeld van de hoofdfilm komt in de meeste scènes toch iets te donker over en dit is erg jammer, aangezien er nogal wat donkere scènes voorbijkomen. De kleuren en scherpte zijn verder redelijk goed en de DTS-HD track stelt ook zeker niet teleur. Nog een kritiekpuntje, maar daar kan de transfer weer niet zoveel aan doen: de special/visual effects hadden zeker beter gemogen bij een budget van $70 miljoen. De 3D-versie is niet bekeken. We horen graag van jullie of deze het bekijken waard is.

Extra's

Entertainment One heeft geen extra's toegevoegd aan deze single disc 2D/3D Blu-Ray uitgave. Wil je deze wel, dan ben je genoodzaakt een buitenlandse versie aan te schaffen.

Conclusie: Redelijk basic uitgave van een verhaal dat binnenkort in een tweede kans krijgt

Aan het eindresultaat is te zien dat er de nodige aandacht is besteed aan bijvoorbeeld de sets en de aankleding van The Legend of Hercules. Helaas blijft - wederom - dat een visueel fraaie film nog geen goede film is. Overigens heette deze Hercules-film in eerste instantie nog Hercules: The Legend Begins. Met deze titel leek Millennium Films een reeks films voor ogen te hebben, maar waarschijnlijk was de studio zelf ook niet honderd procent overtuigd van het eindresultaat.
Regisseur Renny Harlin zal voorlopig wel even moet zoeken naar een nieuwe klus en voor hoofdrolspeler Kellan Lutz liggen de rollen in b-films vast en zeker voor het oprapen. Met het aanstaande Hercules van Brett Ratner en met Dwayne Johnson hopen wij op een betere Hercules-film.

Deze Blu-Ray uitgave van The Legend of Hercules is erg gemiddeld. Het mooie is dat de 3D-versie is meegeleverd, maar verder is het beeld veelal te donker en worden er geen extra's meegeleverd. Die extra leveren wij in dit geval wel: Kellan Lutz doet zijn best de film te verkopen. Toch best vermakelijk...


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Muufley

Avatar

Je zou verwachten onder "gerelateerd nieuws" andere artikels over "The Legend of Hercules" te zien ipv gewoonweg de meest recente andere blu ray reviews over films die helemaal niets met deze film gemeen hebben.

Banned

Avatar

Muufley "Je zou verwachten onder "gerelateerd nieuws" andere artikels over "The Legend of Hercules" te zien ipv gewoonweg de meest recente andere blu ray reviews over films die helemaal niets met deze film gemeen hebben."


Sinds filmtotaal begonnen is met de fameuse blu-ray revieuws staan er bij gerelateerd andere reviews...

Pete_027

Avatar

Heeft iemand deze film al gezien:? Lijkt me zo`n wanproduct..

Angelater

Avatar

Pete_027 "Lijkt me zo`n wanproduct.."

Je zit er niet naast, in ieder geval.

Hopelijk doet Ratner het beter.

Roeltje

Avatar

Waarom wordt de 3D versie nooit bekeken? :?

benjamin

Avatar

Angelater "Hopelijk doet Ratner het beter."


Slechter zal moeilijk zijn, lijkt het, enige vraag is natuurlijk of dat voldoende reden kan zijn om te kijken.

NieuwsFilm

meest populair