Video

Nieuwe trailer voor martial-artsfilm 'The Grandmaster'

Een biopic over Ip Man, de bekende martial-artsleraar die in het verleden onder anderen Bruce Lee trainde.

door Jan-Peter Rook op 23.04.2013 om 17:21 in Video
Hieronder vind je een nieuwe trailer te zien van The Grandmaster (Yi dai zong shi), de nieuwe film van regisseur Wong Kar Wai, de man achter arthousefilms als In the Mood for Love en 2046. De hoofdrollen zijn dit keer voor Tony Leung en Ziyi Zhang.

The Grandmaster is een biopic over Ip Man, een bekende martial-artsleraar die in het verleden onder andere Bruce Lee trainde. Ip Man is in de film een jonge, rijke man die extreem goed is in vechtsporten, maar hier weinig gebruik van maakt. Op een dag raakt hij echter verzeild in een veldslag waarbij hij zijn vechtkunsten wel moet gebruiken om er levend uit te komen. De meesters zijn verbaasd door de vaardigheden van Ip Man. Meester Kung en zijn dochter Kung Yi behoren tot de meesters en Kung Yi is zeer onder de indruk van deze nieuwkomer. Wanneer een hoge krijgsheer wordt vermoord door zijn eigen bewaker Yi Xian tian, doen alle meesters samen de belofte om tegen wil en dank Tian neer te halen.

The Grandmaster komt in Nederland uit op 9 mei.


23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ice

Avatar

Hier snap ik nou niks van. Er zijn onlangs twee goede films over deze man gemaakt, die ook nog eens een groot succes waren. Waarom dan ineens nog een film?

Zie link:

Yip Man

Yip Man 2

Straka

Avatar

Deze film was al in ontwikkeling voor de twee Ip Man films, deze waren juist een reactie op de ideeen van de filmmaker Wong Kar Wai. Alleen is Wong Kar Wai nu eenmaal een eigenzinnige filmmaker waardoor het nogal wat tijd heeft gekost om het project volledig te realiseren (uiteindelijk meer dan 10 jaar).
Daarnaast is The Grandmaster een film die nogal verschilt in uitvoering en is veel minder een traditionele martial arts/kung fu film dan dat de Ip Man films dat zijn.

Decepticon

Avatar

Dit ziet er verdomd goed uit! Alleen jammer dat dit soort films de normale bioscoop hier niet haalt. Wordt uitkijken naar de BR!

Straka

Avatar

Wanneer je het stukje nog eens goed gaat lezen zie je in de laatste zin dat de film vanaf 9 mei in de bioscoop draait.

Decepticon

Avatar

Straka "Wanneer je het stukje nog eens goed gaat lezen zie je in de laatste zin dat de film vanaf 9 mei in de bioscoop draait."
Ja, hartstikke leuk, hij zal misschien wel bij de grootste Pathe vestigingen draaien, maar een film als deze haalt de normale bioscoop in NL. niet, daar geloof ik niks van hoor. Nederlandse bioscoopuitbaters zijn niet zo geinteresseerd in Aziatische en andere vreemd(niet Engels)talige films. Dat trekt niet zoveel bezoekers. Dan is een print aanschaffen te duur voor hun of is de concurrentie te groot, dat ze hem maar niet draaien. The Raid draaide bij Utopolis Emmen welgeteld 1 dag! O+

En FT heeft releasedata wel vaker verkeerd.

benjamin

Avatar

Straka "Wanneer je het stukje nog eens goed gaat lezen zie je in de laatste zin dat de film vanaf 9 mei in de bioscoop draait."


Sinds vorige week draait hij in België. En dat is ook alleen in enkele arthouse zalen en de allergrootse complexen (waar ze 24 zalen hebben). Dit soort films krijgen helaas een zeer beperkte release wegens 'te moeilijk'.

Straka

Avatar

Het blijft een reguliere bioscooprelease waardoor uitwijken naar blu ray niet direct noodzakelijk is. Wanneer je wel voor de blu ray gaat is het misschien een idee om hem nu direct uit Azie te importeren, dan heb je een versie die 15 minuten langer is (met Engelse ondertitels).

Decepticon

Avatar

benjamin "Sinds vorige week draait hij in België. En dat is ook alleen in enkele arthouse zalen en de allergrootse complexen (waar ze 24 zalen hebben). Dit soort films krijgen helaas een zeer beperkte release wegens 'te moeilijk'."
Ja, dat is gewoon erg jammer. Ik zou anders regelmatig naar dit soort films gaan in de bios.

Steadicam

Avatar

Decepticon "En FT heeft releasedata wel vaker verkeerd."
Op moment van publicatie is de datum in principe correct, maar na het weer is niets zo veranderlijk als releasedata.

ghossler

Avatar

Het zou zo vet zijn als de NL bioscopen ook dit soort films draaien. Want het zijn stuk voor stuk films van goede kwaliteiten, qua verhaal, acteren, effects, choreografie etc. Ik heb echter deze film gezien, hij is leuk maar voor mij viel hij tegen omdat ik zelf te hoge verwachtingen had. Ik zag de trailer en verwachte een ander soort film.

Ik verwachte meer actie en choreo fights, echter het blijkt een film te zijn die een verhaal wil vertellen (te nadrukkelijk in mijn mening) en de beauty ervan wil laten zien. Klinkt raar, check de film maar voor jezelf;) miss snap je beetje watik bedoel

michaelbay

Avatar

Ok mensen ff serieus. niet zeuren over mn naam en bla bla.

maar ik ben van de week naar deze film geweest.... en hij was echt slecht!!!

die andere ip-man films zijn echt de bom maar dit slaat echt nergens op. ik hou echt van een goed verhaal en diepgang en uitgewerkte personages en bla bla maar deze film is echt reteslecht.

de actiescene's zijn echt mega onoverzichtelijk gefilmd, simpelweg omdat de camera gewoon veel te dichtbij staat en er echt met slo-mo gegooid wordt tot je er onpasselijk van wordt. echt niet te volgen de actie!

het verhaal gaat echt nergens over. het plot is onduidelijk, je zit te wachten op een eindgevecht dat nooit komt en er wordt echt de HELE tijd met chinese wijsheden gegooid die kant nog wal raken.

geloof mij ik heb echt een voorliefde voor chinese vechtfilms, ip-man, fearless, house of flying daggers voor mijn part hero... maak me gek maar dit is echt ZEER ZWARE RUK!!!

Straka

Avatar

Het mooie is juist dat de actie zich weet te onderscheiden van veel andere martial arts films. De actiescènes in de film worden net iets anders gebracht dan men van een gemiddelde martial arts film gewend kan zijn. Er is duidelijk goed onderzoekswerk verricht naar de verschillende kung fu stijlen. De bekende choreograaf Yuen Woo-Ping legt de nadruk op handen- en voetenwerk en gaat zich niet, ondanks een aantal momenten, te buiten aan zwaartekracht tartende acrobatiek. Het camerawerk tijdens de actie focust ook op het handen- en voetenwerk en wisselt slow-motions met versnellingen af. Hoogtepunt is een gevecht tussen Ip Man en vrouwelijke grootmeester Gong Er waar tijdens het gevecht een emotionele connectie wordt bewerkstelligd.

Hipper2dHopper

Avatar

michaelbay "ok mensen ff serieus. niet zeuren over mn naam en bla bla.

maar ik ben van de week naar deze film geweest.... en hij was echt slecht!!!

die andere ip-man films zijn echt de bom maar dit slaat echt nergens op. ik hou echt van een goed verhaal en diepgang en uitgewerkte personages en bla bla maar deze film is echt reteslecht.

de actiescene's zijn echt mega onoverzichtelijk gefilmd, simpelweg omdat de camera gewoon veel te dichtbij staat en er echt met slo-mo gegooid wordt tot je er onpasselijk van wordt. echt niet te volgen de actie!

het verhaal gaat echt nergens over. het plot is onduidelijk, je zit te wachten op een eindgevecht dat nooit komt en er wordt echt de HELE tijd met chinese wijsheden gegooid die kant nog wal raken.

geloof mij ik heb echt een voorliefde voor chinese vechtfilms, ip-man, fearless, house of flying daggers voor mijn part hero... maak me gek maar dit is echt ZEER ZWARE RUK!!!"


Echt?

Ice

Avatar

Straka "Deze film was al in ontwikkeling voor de twee Ip Man films, deze waren juist een reactie op de ideeen van de filmmaker Wong Kar Wai. Alleen is Wong Kar Wai nu eenmaal een eigenzinnige filmmaker waardoor het nogal wat tijd heeft gekost om het project volledig te realiseren (uiteindelijk meer dan 10 jaar).
Daarnaast is The Grandmaster een film die nogal verschilt in uitvoering en is veel minder een traditionele martial arts/kung fu film dan dat de Ip Man films dat zijn."


Dat verklaart een hoop. Thnx Straka. Die Wong Kar Wai is me der toch eentje. De Terence Malick van Azie, is dat een goede vergelijking?

michaelbay

Avatar

Straka "Het mooie is juist dat de actie zich weet te onderscheiden van veel andere martial arts films. De actiescènes in de film worden net iets anders gebracht dan men van een gemiddelde martial arts film gewend kan zijn. Er is duidelijk goed onderzoekswerk verricht naar de verschillende kung fu stijlen. De bekende choreograaf Yuen Woo-Ping legt de nadruk op handen- en voetenwerk en gaat zich niet, ondanks een aantal momenten, te buiten aan zwaartekracht tartende acrobatiek. Het camerawerk tijdens de actie focust ook op het handen- en voetenwerk en wisselt slow-motions met versnellingen af. Hoogtepunt is een gevecht tussen Ip Man en vrouwelijke grootmeester Gong Er waar tijdens het gevecht een emotionele connectie wordt bewerkstelligd."


dat is niet waar wat je nu zegt, er zitten echt zeer overdreven momenten tussen die absoluut bovennatuurlijke krachten laten zien. mensen worden echt 20 meter ver weggetrapt. en dat hoogtepunt waar
jij het over hebt is nauwelijks een gevecht te noemen maar alleen een close up van 2 gezichten die elkaar aankijken.

ik wil mensen alleen maar waarschuwen het is echt een veel te lange zit, de actie is ZEER slecht in beeld gebracht en het verhaal gaat echt nergens over.

Silverwing

Avatar

Nou, echt slecht is deze film niet. Het is inderdaad geen gemiddelde martial arts films. Je moet niet vergeten dat het een Wong Kar Wai-film is. Zijn films draaien nu eenmaal niet om acties. Netals in Ashes of time wordt ook in deze film veel gepraat en gefilosofeerd. Tsja dat sommige wijsheden niet aanslaan, heeft eerder te maken met context waarin het verhaal vertelt wordt. Het is niet zo rechttoe en rechtaan. Het vergt veel concentratie.

Cinematisch gezien, ziet het weer fantastisch uit. Ik ben het met Michaelbay eens, dat sommige close-up overbodig waren. Maar de stijl en setting die Wong Kar Wai en Philippe Le Sourd hebben gekozen, een genot om naar te kijken.

Straka

Avatar

michaelbay "dat is niet waar wat je nu zegt, er zitten echt zeer overdreven momenten tussen die absoluut bovennatuurlijke krachten laten zien. mensen worden echt 20 meter ver weggetrapt."

Ik zeg helemaal niet dat het er niet in zit, ik zeg dat de nadruk er niet opligt. De nadruk ligt op het handen- en voetenwerk en de sierlijke kunst die daar in zit.


michaelbay "en dat hoogtepunt waar jij het over hebt is nauwelijks een gevecht te noemen maar alleen een close up van 2 gezichten die elkaar aankijken."

Het is absoluut een gevecht. Het mooie aan het gevecht is dat het weer gaat om de techniek en niet elkaar tot moes slaan, de afspraak is ook dat de persoon die iets breekt (en dan gaat het niet om botten)heeft verloren. Verder zitten er een aantal inventief gekozen camerastandpunten in, vooral op de trap. De close-up komt vooral terug in de flash-back later in de film.

michaelbay "ik wil mensen alleen maar waarschuwen het is echt een veel te lange zit, de actie is ZEER slecht in beeld gebracht en het verhaal gaat echt nergens over."

De actie is niet zeer slecht in beeld gebracht, maar afwijkend van wat men van een standaard martial arts film gewend zal zijn. Het is duidelijk dat dit gemaakt is door een ander type regisseur (uit de arthouse-hoek) in plaats van een actieregisseur. In die zin is de waarschuwing terecht: wanneer je rechtlijnig gefilmde hersenloze actie verwacht zal deze film kunnen tegenvallen.

michaelbay

Avatar

Straka "De actie is niet zeer slecht in beeld gebracht, maar afwijkend van wat men van een standaard martial arts film gewend zal zijn. Het is duidelijk dat dit gemaakt is door een ander type regisseur (uit de arthouse-hoek) in plaats van een actieregisseur. In die zin is de waarschuwing terecht: wanneer je rechtlijnig gefilmde hersenloze actie verwacht zal deze film kunnen tegenvallen."


o nee toch krijgen we dat weer, hersenloze actie... bla bla jullie kunnen geen goede film waarderen, wij zijn kenners. kap daar nou toch alsjeblieft eens mee. laat me raden de volgende zin is: kijk naar je naam volgens mij is transformers meer voor jou weggelegd.

er zijn zoveel actiefilms zoals die andere ip-man films en fearless en nog veel meer chinese films die ook heel veel van die wijsheden bevatten die hardstikke emotioneel en diepgaand zijn EN... goed te volgen.

ik kan me concentreren voor lange tijd, ik ben intelligent genoeg om een complex verhaal te begrijpen en ga zo maar door MAAR dit is echt complete rommel. als je geen actiefilm wilt maken moet je er geen actie in stoppen. als je er wel actie in stopt moet je zorgen dat die te volgen is en dat je weet waar je naar kijkt. dit is allemaal niet het geval. het is gewoon slecht.

Straka

Avatar

michaelbay "o nee toch krijgen we dat weer, hersenloze actie... bla bla jullie kunnen geen goede film waarderen, wij zijn kenners. kap daar nou toch alsjeblieft eens mee. laat me raden de volgende zin is: kijk naar je naam volgens mij is transformers meer voor jou weggelegd."

Ik hoop dat je er van bewust bent dat je mij vraagt ergens mee op te houden waar ik niet eens mee begonnen ben. Ik heb geen vooroordelen met betrekking tot je username gebruikt en ik heb nergens beweert dat je het maar bij Transformers moet houden. Dit was ik ook niet van plan, aangezien dit geen effectieve discussie is en helemaal niets van doen heeft met deze film.

michaelbay "er zijn zoveel actiefilms zoals die andere ip-man films en fearless en nog veel meer chinese films die ook heel veel van die wijsheden bevatten die hardstikke emotioneel en diepgaand zijn EN... goed te volgen."

Persoonlijk vind ik de twee genoemde films niet emotioneel zeer diepgaand, ook vind ik dit geen groot bezwaar ik heb prima genoten van beide films. Persoonlijk vind ik The Raid een briljant voorbeeld van een martial arts film die heel effectief laat zien dat een diepgaand verhaal ook helemaal niet nodig is en dat het soms zelfs beter is om dit voor een groot gedeelte juist uit te kleden en weg te laten. Beide uitwerkingen kunnen geweldige films opleveren en ik heb niet per definitie een voorkeur.

michaelbay "ik kan me concentreren voor lange tijd, ik ben intelligent genoeg om een complex verhaal te begrijpen en ga zo maar door MAAR dit is echt complete rommel. als je geen actiefilm wilt maken moet je er geen actie in stoppen. als je er wel actie in stopt moet je zorgen dat die te volgen is en dat je weet waar je naar kijkt. dit is allemaal niet het geval. het is gewoon slecht."

Ik heb nergens beweert dat deze film te hoog gegrepen is voor je of iets van deze strekking. Ik heb enkel gezegd dat het handig is om deze film te kijken met de juiste verwachtingen. Persoonlijk vond ik de actie goed te volgen, evenals het verhaal dat ook helemaal niet zo complex is. Hoewel het verhaal zeker een subplot bevat dat beter uitgwerkt had kunnen worden. De regisseur wilde ongetwijfeld wel een actiefilm maken, maar wilde dit vooral op zijn eigen manier doen waarbij de actie niet het enige belangrijke element is.

supermutantvirus

Avatar

Je verwoord je goed Straka.

Wellicht wat offtopic even een betoog; Ik kan echt genieten van een kung-fu film als de vechtmomenten mij het idee geven dat alle bewegingen vanuit ervaring komen en een functie hebben.
Sommige momenten in drunken master 1 en 2, snake ites etc. en prodigal son gaven mij echt het idee dat het meer dan ballet kan zijn.
House of the Flying Daggers vond ik ook prachtig.

De oude hk? kung-fu films zijn tussen de enorme camp vaak ook leuk om te zien maar helaas ben ik die collectie al jaren kwijt Smiley face

MILC

Avatar

De trailer vind ik wel heel goed! Het heeft mijn interesse zeker gewekt Smiley face

ghossler

Avatar

Straka "Ik heb nergens beweert dat deze film te hoog gegrepen is voor je of iets van deze strekking. Ik heb enkel gezegd dat het handig is om deze film te kijken met de juiste verwachtingen. Persoonlijk vond ik de actie goed te volgen, evenals het verhaal dat ook helemaal niet zo complex is. Hoewel het verhaal zeker een subplot bevat dat beter uitgwerkt had kunnen worden. De regisseur wilde ongetwijfeld wel een actiefilm maken, maar wilde dit vooral op zijn eigen manier doen waarbij de actie niet het enige belangrijke element is."


Jep ik heb de film gezien, eens met straka Smiley face

NieuwsFilm

meest populair