Lily Collins pakt hoofdrol 'Pride, Prejudice, and Zombies'

De Jane Austen spoof staat voor de zoveelste keer op uit de dood.

Na jaren van mislukte pogingen lijkt er eindelijk weer wat te gebeuren met de beoogde verfilming van Seth Grahame-Smith‘s Jane Austen spoof Pride and Prejudice and Zombies. We weten nu dat Burr Steers (17 Again , Charlie St. Cloud ) de film zal regisseren met Lily Collins (Snow White, 2012) in de hoofdrol. De titel is overigens iets gewijzigd: Pride, Prejudice, and Zombies.

De heisa begon in 2009 met Natalie Portman die de hoofdrol zou gaan spelen met David O. Russell als regisseur. Ze zagen hier allebei van af en in de jaren daarop kwamen o.a. Blake Lively, Scarlett Johansson, Emma Stone, Anne Hathaway, Mia Wasikowska, Mike White en Craig Gillespie aan boord, om het project vervolgens net zo hard weer de rug toe te keren. Hopelijk houden Steers en Collins het wat langer vol dan hun voorgangers.

Het boek is gebaseerd op de beroemde roman van Jane Austen en gaat dus ook over de zoektocht van Elizabeth Bennett naar liefde en onafhankelijkheid. De twist is dat Elizabeth daarbij wordt geconfronteerd met bloeddorstige zombies.



NieuwsFilm

meest populair