'Star Trek 3' mogelijk al in 2016

En we krijgen meer Klingons en minder J.J. Abrams.

Aangezien Star Trek Into Darkness een van de grootste releases van de zomer zal zijn, is het niet heel vreemd dat Paramount al werkt aan Star Trek 3. Maar ondanks dat regisseur J.J. Abrams zich gecommitteerd heeft aan Star Wars: Episode VII, dat in 2015 uit moet komen, heeft Paramount nog altijd het doel om het vervolg in 2016 uit te brengen.

In dat jaar is het precies vijftig jaar geleden dat Gene Roddenberry de eerste serie maakte. Maar aangezien Abrams tot 2015 druk zal zijn met de nieuwste Star Wars-film, zal hij de film niet kunnen regisseren. Screenwriter Damon Lindelof vertelde tijdens een interview dat hij het dan ook niet ziet gebeuren dat Abrams de film zal regisseren, zonder een kloon van zichzelf te maken.

Daarnaast, zo vertelt Lindelof, zou het natuurlijk vreemd zijn als Paramount de vijftigste verjaardag van de franchise niet zou gebruiken om nog een film uit te brengen. Maar wie neemt de regie dan over van Abrams? Daarover wilde Lindelof niet praten.

Wel wilde hij ingaan op wat we mogelijk zullen zien in Star Trek 3. ”Je kunt nooit genoeg Klingons zien, en ik denk dat we met deze film [Star Trek Into Darkness] het publiek een mooie teaser geven,” vertelde hij. ”Maar er is ook de belofte van een groter conflict aan de horizon, en dat zou leuk zijn om in beeld te brengen.”

Verder werd Lindelof nog gevraagd naar een mogelijke terugkeer van Benedict Cumberbatch in een derde film. Daar reageerde Lindelof op door te stellen dat we het antwoord daarop zullen krijgen als Cumberbatch de tweede film overleeft.

Voordat het zover zal zijn, komt dus nog eerst Star Trek Into Darkness uit, op 6 juni 2013.



NieuwsFilm

meest populair