Monty Python wil mee verdienen aan Gibson

Monty Python-ster Terry Jones steekt niet onder stoelen of banken dat hij graag geld wil verdienen aan het succes van Mel Gibsons 'The Passion of the Christ'. Daarom wordt dan ook deze komende maand al hun klassieker 'Life of Brian' in de bioscopen opnieuw uitgebracht. 'Brian' vertelt de versie over het leven van de eigenlijke Messias, zoals de Britse komieken dat zagen.

Jones: "Het is een schaamteloos commercieel opportunisme van ons", vertelt hij in The Philadelphia Inquirer zondag. De eigenlijke bedoeling was om de film in augustus weer in roulatie te brengen, de maand dat het 25 jaar geleden was dat de film voor het eerst te zien was.

Maar toen kwam het onverwachte succes van de Mel Gibsons Jezus-film en nu is de re-release een paar maanden vervroegd. Jones: "We zagen gewoon de mogelijkheid en namen die. We willen beslist mee verdienen aan Mels enorme succes." Het Monty Python-team bestond uit John Cleese, Michael Palin, Graham Chapman, Eric Idle, Terry Gilliam en Terry Jones. Zij werden bekend door hun satirische tv-serie 'Monty Python's Flying Circus' en met films als 'Monty Python and the Holy Grail', 'Monty Python and 'The Meaning of Life' en 'Life of Brian'.



NieuwsFilm

meest populair