Hasbro vindt dat Warner geen 'Dungeons & Dragons' film mag maken

De spellenfabrikant claimt alle rechten op de franchise te hebben.

Gisteren hadden we nog het nieuws dat Warner Bros. werkt aan een reboot van Dungeons & Dragons, 's werelds beroemdste role playing game. Dat blijkt echter niet zo gemakkelijk te gaan als de studio had gedacht.

Hasbro claimt de rechten te hebben op de franchise, en stelt dat er al een project wordt gemaakt door Universal. Dat zou geregisseerd moeten worden door Chris Morgan, de man die de scenario’s van de laatste zes films in de Fast and Furious-franchise verzorgde.

Deadline heeft geprobeerd een reactie te krijgen van Warner, maar niemand wil daar reageren. De kans is echter klein dat de studio het project wil laten gaan. De studio heeft immers al een scenario aangekocht, dat geschreven werd door David Leslie Johnson en Roy Lee en Courtney Solomon aangesteld als producenten.

Een woordvoerder van Hasbro, Wayne Charness, vertelde in een reactie op het nieuws van Warner het volgende: ”Hasbro heeft de rechten op de Duneons & Dragons franchise, omdat Hasbro in 1998 Wizards of the Coast opkocht.”

Insiders van het project dat Warner heeft lopen, stellen echter dat dit probleem al eens eerder opkwam, toen de film in 2000 uitgebracht werd. Toen won regisseur Courtney Solomon ook, omdat de studio de nodige rechten in handen had voor het maken van de film.

Dit alles betekent dus dat het waarschijnlijk even gaat duren voordat de film naar het witte doek komt. De kans is groot dat alles eerst via de rechter gaat, en vervolgens de film gewoon gemaakt zal worden. Daarbij sluit Warner mogelijk een deal met Hasbro, maar het kan ook goed dat ze de zaak gewoon gaan winnen.



NieuwsFilm

meest populair