Guillermo Del Toro bevestigt helden 'Justice League Dark'

En gaat in op zijn project bij HBO.

Afgelopen zaterdag was regisseur Guillermo Del Toro aanwezig op het Los Agnelees Times Hero Complex Festival. Daar gaf hij enkele updates over projecten die hij nu in ontwikkeling heeft: Justice League Dark en zijn aankomende HBO serie Monster.

Wat betreft Justice League Dark onthulde Del Toro de personages die het team moeten vormen in zijn scenario. Het betreft Constantine, Swamp Thing, Madame Xanadu, Deadman en Zantanna. Eerder vertelde de regisseur al dat zijn project Constantine zou laten zien als hoofdpersoon. Verder zouden ook Swamp Thing, the Demon, Deadman, the Spectre en Zatanna in de film te zien zijn.

Twee daarvan zijn dus gesneuveld als hoofdpersonen en vervangen door Madame Xanadu. Er zullen verder ook andere personages in de film te zien zijn (Del Toro benadrukte dat dit iedereen zou zijn die niet voelt als een herhaling), maar daar wilde hij verder niet op ingaan. De kans is groot dat Demon en Spectre een bijrolletje zullen spelen.

Verder vertelde Del Toro nog dat het project afhangt van groen licht van Warner. De studio zal waarschijnlijk eerst de box office resultaten van Pacific Rim en Man of Steel willen hebben, voordat over dit projet besloten wordt.

Tot slot ging Del Toro nog in op de serie die hij wil maken bij HBO, Monster. Hij vertelde vorige week het scenario van de pilot ingeleverd te hebben, en dat zijn versie erg dicht bij het bronmateriaal blijft. Het betreft de mangaserie van Urasawa, die een flinke vinger in de pap hield betreffende de productie.

De serie mocht van hem niet gemaakt worden tenzij hij elke aflevering kon goedkeuren. Del Toro ging daar uiteraard mee akkoord. Als gevolg daarvan zal het overigens maar een korte serie worden, als deze groen licht krijgt. De manga heeft slechts achttien volumes, die allemaal verfilmd zullen worden. Er mogen verder geen toevoegingen gedaan worden om meer seizoenen of afleveringen te maken.



NieuwsFilm

meest populair