Joel Edgerton naast Johnny Depp te zien in 'Black Mass'

Barry Levinson regisseert de film over crimineel Whitey Bulger.

Vandaag werd bekend dat Joel Edgerton (momenteel te bewonderen in The Great Gatsby) te zien zal zijn naast Johnny Depp in 'Black Mass', de nieuwe film van Oscar-winnende regisseur Barry Levinson (Rain Man). Black Mass zal worden uitgebracht door Universal Pictures en Cross Creek en de productie gaat van start in mei 2013. Depp speelt in Black Mass de beruchte crimineel Whitey Bulger en Edgerton speelt FBI-agent John Connolly, een jeugdvriend van Bulger.

De film is gebaseerd op de besteller 'Black Mass: The True Story of an Unholy Alliance Between the FBI and the Irish Mob', geschreven door voormalige journalisten Dick Lehr en Gerald O'Neill.

Black Mass vertelt het waargebeurde verhaal van Whitey Bulger, de broer van een senator en de beruchtste gewelddadige crimineel in de geschiedenis van South Boston, die een informant werd van de FBI om een mafiafamilie op zijn eigen terrein uit te schakelen. Nadat de FBI echter zijn doel had bereikt, pakten ze Bulger uiteindelijk toch op, samen met zijn partner en de FBI-agent die met Bulger samenwerkte.



NieuwsFilm

meest populair