Finchers '20.000 Leagues Under the Sea' flink vertraagd

En Brad Pitt zal toch niet de hoofdrol spelen.

Uit een bericht in de Sydney Morning Herald blijkt dat David Finchers 20,000 Leagues Under the Sea flinke vertraging opgelopen heeft. Het was oorspronkelijk de bedoeling om de productie volgende maand in Sydney van start te laten gaan, maar dat plannetje gaat niet door.

Een woordvoerster van Disney vertelde dat de productie pas in de loop van 2014 zal beginnen. De vertraging komt niet voort uit een gebrek aan vertrouwen van de studio in de film, maar uit problemen met de hoofdrolspeler.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Brad Pitt de hoofdrol van Ned Land zou spelen maar dat plannetje gaat dus niet door. Hij heeft uiteindelijk besloten de rol aan zich voorbij te laten gaan. De precieze reden daarvoor is niet bekend, maar de zoektocht naar een nieuwe hoofdrolspeler maakt dat de productie flink vertraagd is.

De eerste verfilming van het boek van Jules Verne stamt uit 1954, met daarin de hoofdrollen voor Kirk Douglas als Land en James Mason als Captain Nemo. 20,000 Leagues is het verhaal van een bemanning die mysterieuze ontmoetingen op zee moeten onderzoeken.

Alsnel komen professor Aronnax, zijn dienaar Conseil en de ontevreden harpoenier Ned Land het monster tegen, dat hun schip laat zinken. Aan de excentrieke Kapitein Nemo en zijn onderzeeër, de Nautilus, om de professor en zijn compagnons te redden en mee te nemen op een onderzeese reis van een jaar.



NieuwsFilm

meest populair