Algemeen

Wordt 'Jurassic Park IV' een reboot?

Sam Neill, van de eerste film, gelooft van wel.

door Jim Pedd op 22.05.2013 om 09:45 in Algemeen
Een paar weken geleden kwam het nieuws uit dat Universal Pictures Jurassic Park IV voorlopig geen groen licht gaat geven. De studio wil meer geld in de film pompen, zodat deze nóg epischer wordt. Met als gevolg dus dat regisseur Colin Trevorrow nog even moet wachten met de opnames.

Dat alles wil natuurlijk niet zeggen dat er geen nieuws meer uitkomt rond de film. Onlangs vertelde Sam Neill, die een hoofdrol speelde in de eerste en derde film, dat hij niet denkt te zien te zullen zijn in de nieuwste toevoeging in de franchise.

“Het wordt mij verteld dat het een grote reboot is, een compleet nieuwe start,” vertelde hij in een interview met de Dominion Post.

Het zou kunnen zijn dat Neill gelijk heeft, maar gezien eerdere woorden van Frank Marshall kunnen we ons afvragen waar hij het verhaal vandaan heeft. Producent Frank Marshall vertelde enige tijd geleden nog dat de film absoluut geen reboot zou zijn, maar gewoon een ouderwets vervolg.

Maar, aan de andere kant, zou het toch mogelijk een reboot kunnen worden. Wellicht is dat verbonden met het feit dat Universal de productie voor onbepaalde tijd stil heeft gelegd.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

michaelbay

Avatar

Een reboot is echt totaal onnodig. er is zo'n mooi verhaal uitgezet en er is nog genoeg te vertellen over dingen die kunnen gebeuren.

benjamin

Avatar

michaelbay "een reboot is echt totaal onnodig. er is zo'n mooi verhaal uitgezet en er is nog genoeg te vertellen over dingen die kunnen gebeuren."


Zoals?

Frietgezicht

Avatar

Ik zou niet weten wat het nut van een reboot is tenzij je weer mensen opnieuw in wagentjes door een park wilt laten rijden om het te testen en daarvoor is het origineel nog te sterk. Van mij hoeven ze niet veel moeite te doen voor het verhaal want mensen met een 'reden' naar het eiland sturen die dan weer gillend en rennend eindigen zou wel erg raar zijn net als ik het nu al raar vind hoe ze weer een kind(zal vast gebeuren) op het eiland gaan krijgen.

Hou het simpel,net als in Lost gewoon een passagiers-vliegtuig laten crashen op het originele eiland(T-Rex terug, dingen zoals auto's uit deel 1 zien) maar dan wel sterke karakters en onverwachte kills want deel 3 was lachwekkend(2 voorspelbare kills maar?)
Uiteindelijk gaat het om dino's en echte spanning.

Angelater

Avatar

benjamin "Zoals?"


Nou, stel je voor dat er een groep mensen naar zo'n eiland gaan waar dino's op zitten en dan opeens zijn ze in gevaar, omdat... Nee, wacht... Een groep mensen gaan op vakantie, right? En ze zitten op een boot. En die strand opeens op een eiland met dino's en... Hm...Oké, ik heb het. Een trein - met de mogelijkheid om te tijdreizen - beland opeens door middel van een collisie op Isla Sorna. En je raad het al, dit wordt echt briljant...

DINO'S! Hele gemene DINO's!

SunChaser

Avatar

Reboot of een deel 4 met nieuwe personages, wat is t verschil

Asperientje

Avatar

Frietgezicht "Ik zou niet weten wat het nut van een reboot is tenzij je weer mensen opnieuw in wagentjes door een park wilt laten rijden om het te testen en daarvoor is het origineel nog te sterk. Van mij hoeven ze niet veel moeite te doen voor het verhaal want mensen met een 'reden' naar het eiland sturen die dan weer gillend en rennend eindigen zou wel erg raar zijn net als ik het nu al raar vind hoe ze weer een kind(zal vast gebeuren) op het eiland gaan krijgen.

Hou het simpel,net als in Lost gewoon een passagiers-vliegtuig laten crashen op het originele eiland(T-Rex terug, dingen zoals auto's uit deel 1 zien) maar dan wel sterke karakters en onverwachte kills want deel 3 was lachwekkend(2 voorspelbare kills maar?)
Uiteindelijk gaat het om dino's en echte spanning."


Ik ben het met jou eens. Een vliegtuig laten crashen is wel het beste idee en het vetste.

Vleeshaak

Avatar

Vliegtuig die crasht vanwege een pterodactyl in de motor lijkt mij een spectaculair begin.

JamesBond

Avatar

Denk niet dat dat nodig is...

benjamin

Avatar

De vraag is vooral wat ze bedoelen met reboot. Jurassic Park was een film die meer te bieden had dan wat aanvallen van dino's, dus een waardige opvolger zou dat ook mogen hebben. Gewoon wat mensen die nog eens op een eiland belanden (zoals delen twee en drie) is een vrij nutteloos vervolg op zich. Tenzij voor de kassa's, maar omdat ik geld uitgeef en niet krijg, zegt mij dat minder.

Dan zie ik persoonlijk liever een nieuwe invalshoek met nieuwe personages en een nieuw startpunt. Je kunt natuurlijk wel verwijzen dan naar de eerste films als je begrijpt wat ik bedoel - een beetje zoals Bourne Legacy: je negeert de andere films niet maar ergens begin je wel opnieuw (nu alleen iets beter uitgewerkt misschien).

Frietgezicht

Avatar

Asperientje "Ik ben het met jou eens. Een vliegtuig laten crashen is wel het beste idee en het vetste."


Sarcasme druipt eraf toch? :P

Frietgezicht

Avatar

benjamin "De vraag is vooral wat ze bedoelen met reboot. Jurassic Park was een film die meer te bieden had dan wat aanvallen van dino's, dus een waardige opvolger zou dat ook mogen hebben. Gewoon wat mensen die nog eens op een eiland belanden (zoals delen twee en drie) is een vrij nutteloos vervolg op zich. Tenzij voor de kassa's, maar omdat ik geld uitgeef en niet krijg, zegt mij dat minder.

Dan zie ik persoonlijk liever een nieuwe invalshoek met nieuwe personages en een nieuw startpunt. Je kunt natuurlijk wel verwijzen dan naar de eerste films als je begrijpt wat ik bedoel - een beetje zoals Bourne Legacy: je negeert de andere films niet maar ergens begin je wel opnieuw (nu alleen iets beter uitgewerkt misschien)."


Tja begrijp wat je bedoeld met nutteloos maar zou niet weten wat voor sterk verhaal je kunt verzinnen rond dino's op een eiland. De titel slaat als sinds deel 2 nergens op want het park zelf dat voor mensen geopend moest worden deed er alleen in deel 1 toe en nu zijn het gewoon dino's op een eiland. Voor een sterk verhaal kijk ik wel andere film.
Uiteindelijk is een sterke film als Predator ook niks meer dan wat karakters in een zwak verhaal die op een monster op een eiland stuiten. Als ze gewoon zorgen dat de personages in tegenstelling tot deel 3 boeiend zijn en je meeleeft en zorgt voor nieuwe en oude dino's en zenuwslopende spanning en goede actie ben ik wel tevreden.
En niet zoals in deel 3 maar 2 kills van nikszeggende karakters en geintjes met een telefoon in een dino.

En dan maybe beetje sentiment door dingen uit deel 1 te zien. Karakters die de hoed en het wapen van die jager vinden die door die raptor gepakt werd,de auto die nog onderaan die boom ligt,een dooie raptor in die vriescel als ze er eten zoeken. Maar goed,zo zou ik het graag zien 😊

benjamin

Avatar

Frietgezicht "Tja begrijp wat je bedoeld met nutteloos maar zou niet weten wat voor sterk verhaal je kunt verzinnen rond dino's op een eiland. "


Maar dan maak je beter geen sequels.

Frietgezicht

Avatar

benjamin "Maar dan maak je beter geen sequels."


Niet elke vermakelijke film/sequel hoeft toch een sterk verhaal te hebben.

benjamin

Avatar

Frietgezicht "Niet elke vermakelijke film/sequel hoeft toch een sterk verhaal te hebben."


Dat is waar. Maar ik vind het wat flauw om van een goede film een sequel te maken die de helft van wat deel één heeft gewoon negeert. Het zou alsof men een simpele ontsnappingsfilm zou maken zonder verhaal en die Shawshank Redemption 2 zou noemen.

Asperientje

Avatar

Frietgezicht "Sarcasme druipt eraf toch? :P"


Als ze een deel 4 maken, vind ik dat wel het beste idee.

NieuwsFilm

meest populair