Richard Linklater plant soort sequel op ‘Dazed and Confused’

Verder is het mogelijk dat zijn twaalf jaar durende project 'Growing Up' in 2014 eindelijk uitkomt.

Richard Linklater is momenteel weer even in beeld vanwege zijn Before Sunrise/Before Sunset sequel Before Midnight. Normaal is de regisseur totaal niet van de vervolgen, maar hij lijkt de smaak te pakken te hebben gekregen. Linklater is namelijk van plan om in het najaar te beginnen aan een soort sequel op zijn film Dazed and Confused (1993).

De nieuwe film ging voorheen nog onder de naam That’s What I’m Talking About, maar nu de plannen concrete vormen aannemen heeft hij toch maar besloten om een andere titel te bedenken. Linklater is kort maar krachtig:

Hoping to make it this fall, actually. A college comedy. I feel like mixing it up with a big ensemble.

Een andere film die eraan komt is Growing Up, het project waar Linklater al twaalf jaar mee bezig is. De film, die eerder nog Boyhood heette, komt als het aan de regisseur ligt in 2014 uit. In de film staat Ellar Salmon centraal, beginnende in 2002 toen hij nog maar zes jaar oud was. Vanaf dat moment is er elk jaar weer wat nieuw materiaal opgenomen, zodat we het ventje steeds ouder zien worden. Linklater zegt dat het allemaal naar wens verloopt:

[It’s] pretty close [to my original plan]. Believe it or not, every project is basically as designed. When people ask anything like what you said, of course. To me, film is all about structure and planning, and trying to get it exactly the way you’re thinking of it. The process was what it was about, so I’m not really surprised that it’s pretty much an exploration of what I thought it would be.

Hieronder nog even de trailer van Dazed & Confused:


NieuwsFilm

meest populair