Zach Braff verzamelt 3,1 miljoen dollar voor 'Wish I Was Here'

Zijn kickstarter-campagne is nu ten einde.

Na dertig dagen is de Kickstarter-campagne van Zach Braff voorbij. Zijn doel, om twee miljoen dollar te verzamelen om zijn tweede film Wish I Was Here te kunnen maken, werd flink voorbijgestreefd. De acteur en regisseur wist in totaal net iets meer dan 3,1 miljoen dollar te verzamelen.

Al na drie dagen werd het doel voor het budget van zijn indiefilm bereikt, maar in de zevenentwintig dagen die over waren, werd dus ook nog flink wat geld verzameld. In totaal hebben 46,520 mensen toegezegd het project van financiële steun te voorzien. Daartussen zitten drie mensen die meer dan $9.000 hebben beloofd, en één persoon die het project van meer dan $10.000 zal voorzien.

Toen vrijdagmiddag de campagne eindigde, plaatste Braff het volgende bericht op zijn Twitter-account:


Ondertussen kunnen we ook al een aantal acteurs en actrices noemen die in de film te zien zullen zijn. Kate Hudson, Mandy Patinkin, Jim Parsons, Anna Kendrick en Josh Gad hebben er al voor getekend. Braff, die vooral bekend is van de televisieserie Scrubs schreef het scenario van Wish I Was Here samen met zijn broer, en zal de film regisseren.

Verder zijn Stacey Sher en Michael Shamberg van Double Feature Films aangesteld als producenten en voorziet Worldview Entertainment Braff van het overige geld dat nodig is om de film te realiseren. Hoeveel dat precies zal zijn, is niet bekend.

Wish I Was Here zal volgens Braff qua toon lijken op zijn debuutfilm, Garden State. Het verhaal volgt de 35-jarige Aidan, een aan lager wal geraakte acteur. Op een dag besluit hij zijn kinderen van school te halen en hen thuis les te gaan geven. In plaats van de reguliere lesstof, leert hij hen enkel nog de dingen die hij nodig vindt. Zo leert hij ook het één en ander over zichzelf. De film is in de Verenigde Staten vanaf september 2014 in de bioscopen te zien.

Bekijk hieronder de video waarmee Braff zijn campagne lanceerde.



NieuwsFilm

meest populair