Johnny Depp verlaat 'Black Mass'

De superster zou zijn gewenste salaris van 20 miljoen dollar niet krijgen.

Nog geen twee weken nadat bekend werd dat Joel Edgerton (The Great Gatsby) te zien zou zijn naast Johnny Depp in 'Black Mass', de nieuwe film van Oscar-winnende regisseur Barry Levinson, heeft de hoofdrolspeler de productie verlaten.

De reden voor zijn vertrek zou een dispuut over het gewenste salaris zijn. De verkoop van de film tijdens het Cannes Film Festival was niet zo succesvol als gehoopt en daarom wilden de producenten van Cross Creek en Exclusive Media het budget terugdringen naar een 'schamele' 60 miljoen dollar. Depp en zijn vertegenwoordigers weigerden echter zijn gewoonlijke salaris van 20 miljoen als gevolg ook te verlagen.

De film is gebaseerd op de besteller 'Black Mass: The True Story of an Unholy Alliance Between the FBI and the Irish Mob', geschreven door voormalige journalisten Dick Lehr en Gerald O'Neill.

Black Mass vertelt het waargebeurde verhaal van Whitey Bulger, de broer van een senator en de beruchtste gewelddadige crimineel in de geschiedenis van South Boston, die een informant werd van de FBI om een mafiafamilie op zijn eigen terrein uit te schakelen. Nadat de FBI echter zijn doel had bereikt, pakten ze Bulger uiteindelijk toch op, samen met zijn partner en de FBI-agent die met Bulger samenwerkte.



NieuwsFilm

meest populair