Algemeen

M. Night Shyamalan zegt dat 'Unbreakable 2' dichterbij komt

Grijpt de dwalende regisseur terug op zijn eerdere successen.

door Bram de Groot op 31.05.2013 om 15:28 in Algemeen
Ondertussen weet iedereen dat regisseur M. Night Shyamalan het de laatste jaren erg moeilijk heeft om een positief ontvangen film af te leveren. Na zijn laatste debacle The Last Airbender (2010) hoopt hij waarschijnlijk ten zeerste dat zijn nieuwste film After Earth, die aankomend weekend in de States in première gaat, een groot (financieel) succes wordt. Helaas voor hem - en hoofdrolspelers Will en Jaden Smith - wordt de $130 miljoen kostende sci-fi film bijzonder matig ontvangen. Het scoort op dit moment namelijk een uiterst discutabele 13% op Rotten Tomatoes.

Mogelijk biedt een sequel op een van zijn eerdere successen uitkomst. The Huffington Post vroeg de regisseur, ook bekend van toppers als The Sixth Sence (1999) en Signs (2002), naar de kans op een vervolg op zijn tweede (grote) film Unbreakable (2000). Shyamalan liet weten dat Unbreakable 2 steeds dichterbij komt.

Op de opmerking van The Huffington Post dat hoofdrolspeler Samuel L. Jackson de sequel wel ziet zitten, zei hij dat de sequel er aan zit te komen: "It's getting closer. En I want it to happen, too."

Overigens liet Shyamalan weten dat hij eerst aan de slag gaat met een kleine film, wat misschien helemaal niet zo'n slechts idee is. Hij gaf het volgende antwoord op de vraag of hij eventueel nog een vervolg wil maken op het gefaalde The Last Airbender: Yeah, I love the kind of Eastern philosophies of that. Those are costly movies to make and they take a lot of time. So, what happens is, there's a thriller I can do pretty fast, they go quickly. And I didn't expect to make another big movie -- I was going to make a thriller and then go make the sequel to "Airbender." Then I made "After Earth," which took a long time, so it kind of took that two-and-a-half to three-year period. So, I'm trying to sit down and see if I want to do a really small movie next." En "I am really leaning towards doing a hyper-small movie."

After Earth draait vanaf 13 juni in de Nederlandse bioscoop. Hieronder de Nederlandse tv-trailer:


16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

movieboy

Avatar

Hij heeft een paar keer succes gehad en voor de rest niets meer.. hij heeft het niet meer in hem.

Ik zou zeggen dat hij met geluk een korte succes periode gehad heeft en nu niets meer en er komt ook niets meer van..

Bye bye Shayamalanababayanaklsfjlskjflksjf

Axeqlusive

Avatar

Ik zou het eens proberen met een kleine film zonder special effect, maar gewoon een geweldig verhaal als ik hem was. Want met name de special effects zijn niet best in zijn laatste films.

Darthmar

Avatar

After Earth scoort nog maar 12% op RT.

Straka

Avatar

Unbreakable was zijn vierde film en niet zijn tweede zoals in het bericht vermeld wordt.

Straka

Avatar

Bram lost het op door (grote) toe te voegen, misschien is (succesvolle) een betere toevoeging. Wanneer iets een grote film te noemen is toch een grijs gebied, al was zijn eerste dat zeker niet.

Sleepkills

Avatar

Blijf me steeds afvragen wanneer alle studio's het vertrouwen in Shyamalan opzeggen. De man heeft zich de laatste jaren toch behoorlijk belachelijk gemaakt. Na Unbreakable heeft ie enkel gigantische rotzooi gemaakt (met wellicht een heel klein uitschietertje met Lady in the Water, hoewel dat ook verre van goed was).

Straka

Avatar

Financieel gezien heeft Shyamalan nog geen flop afgeleverd sinds zijn doorbraak met the Sixth Sense, hoewel de studio ongetwijfeld meer had verwacht van The Last Airbender. Het zal dus nog wel even duren voor het vertrouwen wordt opgezegd door de studios, zeker wanneer hij met een vervolg op een oud succes wil komen.

Pete_027

Avatar

Interessant stuk over After Earth de nieuwste flop van M Night Shyamalan;

after earth

starbass

Avatar

Iedereen zit ook altijd wel graag te zeiken op hem zeg..


The Last Airbender best goed, redelijk vergelijkbaar met de serie (voor zover ik die gezien heb), lang niet zo slecht als dat iedereen elkaar na praat. Ik hoop dat hij het verhaal af gaat maken (zou een trilogie worden dacht ik).
The Happening - half gezien, mwa
Lady in the Water - erg goed (maar niet wat veel mensen verwacht hadden)
The Village - was erg goed
Signs - vond ik niets aan
Unbreakable - top
The Sixth Sense - super
Wide Awake - niet gezien
Praying with Anger - niet gezien

Devil was ook wel vermakelijk.

Een vervolg op Unbreakable lijkt me niet nodig, maar ben wel benieuwd wat vor verhaal ze erop verzonnen hebben..

Lelouch

Avatar

starbass "

The Last Airbender best goed, redelijk vergelijkbaar met de serie (voor zover ik die gezien heb), lang niet zo slecht als dat iedereen elkaar na praat. Ik hoop dat hij het verhaal af gaat maken (zou een trilogie worden dacht ik).

"


Nee, The Last Airbender is totaal niet vergelijkbaar met de serie. De serie was zo veel beter dan de film. Maar ik kan me voorstellen dat als je de serie niet hebt gezien (en dus niet weet hoe goed die was) dat je de film redelijk gemakkelijk wegkijkt.

benjamin

Avatar

starbass "Iedereen zit ook altijd wel graag te zeiken op hem zeg..
"


Zou dat iets te maken kunnen hebben met de kwaliteit van z'n films? En dan vooral de dalende kwaliteit?

Lady In The Water: RT 24%
The Happening: RT 17%
The Last Airbender: RT 6%
After Earth: RT 12%

Lijkt dat er best wel veel mensen zijn die z'n meest recente films niet echt super vinden.

Muufley

Avatar

starbass "
The Last Airbender best goed, redelijk vergelijkbaar met de serie (voor zover ik die gezien heb), lang niet zo slecht als dat iedereen elkaar na praat. Ik hoop dat hij het verhaal af gaat maken (zou een trilogie worden dacht ik).
"


Jij weet echt niet waarover je het hebt de film is helemaal niet te vergelijken met de serie, alleen de keuze van acteurs is daar al een toonbeeld van.

De film is hilarisch slecht op verschillende vlakken:

reminder: http://www.youtube.com/watch?v=KSOzeeoVQOY

JamesBond

Avatar

starbass "The Last Airbender best goed, redelijk vergelijkbaar met de serie (voor zover ik die gezien heb), lang niet zo slecht als dat iedereen elkaar na praat.
"


'The Last Airbender' was vreselijk en op geen enkel vlak vergelijkbaar met de serie. Hoe durf je überhaupt te zeggen dat ze vergelijkbaar zijn. Alles in die film was crap... En niemand praat elkaar na, iedereen deel gewoon dezelfde (terechte) mening.

bornnaughty

Avatar

Eigenlijk begrijp ik ook niet de dalende reviews van zijn films. The Last Airbender vond ik ook heel slecht (ben trouwens geen fan van de animatie), Lady in the Water ook maar over het algemeen doet hij toch ongeveer hetzelfde sinds Unbreakable? Het grootste verschil zit hem in de grotere budgetten en naar mijn mening is hij vooral slecht in casting. De enige reden dat The Sixth Sense zo goed was, was omdat hij (per toeval?) twee hoofdacteurs gevonden had met een goeie chemie. Dit had net zo goed een kritieke flop kunnen zijn. Ondanks kijk ik nog altijd uit naar elke nieuwe film die hij maakt!

NieuwsFilm

meest populair