"Sam Mendes bevestigd voor 'Bond 24' en 'Bond 25'"

De regisseur zou overstag zijn.

Een paar dagen geleden werd bekend dat Sam Mendes mogelijk toch Bond 24 zal regisseren. Nu blijkt dat hij inderdaad plaats zal nemen op de regiestoel, en daarnaast hoogstwaarschijnlijk ook Bond 25 zal regisseren.

Roger Friedman van Showbiz 411 stelt dat hij het zo bevestigd als kan zijn heeft, dat Mendes getekend heeft voor Bond 24. Daarnaast zou hij hoogst waarschijnlijk ook Bond 25 gaan regisseren. Dat kan betekenen dat hij wat waarschijnlijk de laatste Bond-film van Daniel Craig wordt ook regisseert.

De officiële aankondiging van Sony is er nog niet, maar Friedman is een erg betrouwbare bron als het aankomt op de Bond-films. Zo kwam hij met het nieuws dat Adele het lied van Skyfall zou zingen, en wist hij de tekst van het lied op internet te plaatsen, nog voordat haar rol in het geheel überhaupt bevestigd was.

Bond-producenten Barbara Broccoli en Michael G. Wilson hopen al enige tijd Mendes terug te kunnen lokken voor Bond 24. De regisseur was daar in eerste instantie niet zo happig op. Eerder deze lente vertelde hij de film afgewezen te hebben omdat zijn agenda te vol stond. Andere berichten stelden dat hij het plan om Bond 24 en Bond 25 back-to-back op te nemen had afgewezen en daarom geen zin had in de films.

In de maanden daarop werden Christopher Nolan, Ang Lee, Tom Hooper, David Yates, Nicolas Winding Refn en Shane Black genoemd als regisseurs voor de film. Desondanks zou Mendes altijd bovenaan de lijst hebben gestaan. De reden waarom hij van gedachten verandert is, weten we niet, hoewel het geld dat hij met de film zal verdienen een goede drijfveer zal zijn.

Skyfall was de best verdienende Bond-film ooit, en behoort ook tot de best beoordeelde films in de franchise. De uitdaging is natuurlijk om ervoor te zorgen dat Bond 24 net zo goed wordt als zijn voorloper. Nu Mendes aan boord is, kunnen we hopen dat dit zal lukken.

Bond 24 moet in de loop van 2016 in de bioscopen draaien.



NieuwsFilm

meest populair