Engelstalige remake voor Franse topper 'A Prophet'

Laten we hopen dat de producent van S.W.A.T., 21 Jump Street en Jack the Giant Slayer er een beetje voorzichtig mee omgaat...

Volgens de website Deadline gaat Sony Pictures een Engelstalige remake maken van A Prophet / Un prophète (RT = 97%, IMDb = 7,9, FT = 7,9) van regisseur Jacques Audiard (De rouille et d'os, 2012). De voor een Oscar genomineerde Franse gevangenisfilm uit 2009 won de Grand Prize of the Jury in Cannes, een BAFTA Award, een British Independent Film Award, meerdere European Film Awards en een hele lading César Awards.

De producent luistert naar de Neal H. Moritz. In die rol was hij ook betrokken bij de Fast & Furious franchise en films als S.W.A.T., 21 Jump Street, Total Recall, Jack the Giant Slayer en Dead Man Down. Er wordt op dit moment gezocht naar een scriptschrijver en een regisseur.

Het geliefde origineel gaat over de 19-jarige analfabeet Malik El Djebena, die veroordeeld is tot zes jaar in de gevangenis. Hij arriveert alleen bij de gevangenis en hij oogt jonger en kwetsbaarder dan zijn medegevangenen. Wanneer hij in het nauw gedreven wordt door de leider van de Corsicaanse bende die in de gevangenis de dienst uitmaakt, krijgt hij een aantal 'opdrachten' die hij moet uitvoeren. Hierdoor wordt hij sterker en wint hij het vertrouwen van de bendeleider. Maar Malik is dapper en een snelle leerling en heeft de moed om in het geheim zijn eigen plannen in gang te zetten.

Hieronder de trailer:



NieuwsFilm

meest populair