Algemeen

Fraai openingsweekend in VS voor 'Van Helsing'

door FilmTotaal op 10.05.2004 om 14:19 in Algemeen
'Van Helsing' was het afgelopen weekend de bestbezochte film in de Verenigde Staten. De film over monsterjager Van Helsing bracht 54,2 miljoen dollar op. Dat is geen record, maar toch is voor de film een lucratieve en dollarrijke zomer voorspeld. Door de gemengde recensies leverde 'Van Helsing' waarschijnlijk iets minder geld in het laadje.

De film betekende voor regisseur Stephen Sommers zijn derde grote opening na 'The Mummy' en 'The Mummy Returns', waarvan de laatste een sterkere opening had. Een vervolg kan nu haast niet meer uitblijven op de man die het op Dracula, de Wolfman en het monster van Frankenstein heeft gemunt.

De andere nieuweling was de komedie 'New York Minute', met de in Amerika onder de tienermeisjes razend populaire Olsen-tweeling. Hun film opende niet zo sterk, met een bedrag van 6,2 miljoen dollar. De Amerikaanse meiden verkozen duidelijk 'Mean Girls' boven de Olsens, die in zijn tweede week een bedrag van 14 miljoen dollar wist te vergaren. Deze film is hiermee een echt onverwacht succes geworden.

De thriller 'Man on Fire' blijft het goed doen, met een opbrengst van 7,9 miljoen dollar. De comedy '13 Going on 30' sloot de top 5 af met 5,5 miljoen dollar. Vanaf vrijdag gaat het Griekse epos 'Troy' in première, met Brad Pitt als Achilles, Eric Bana als Hektor en Orlando Bloom als Paris. Wolfgang Petersen, van 'The Perfect Storm', voert de regie. 'Van Helsing' is ook het afgelopen weekend in Nederland in première gegaan en 'New York Minute' draait vanaf 5 augustus in de Nederlandse bioscopen.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

tyler durden

Avatar

The mummy ...the mummy returns..van helsing...

dom...dommer ...domst!!

hermit elephant

Avatar

Filmtotaal "'Van Helsing' was het afgelopen weekend de bestbezochte film in de Verenigde Staten."

Tja, even geen heroische beelden meer uit Irak, dan moet je je vertier toch ergens anders gaan zoeken...

einstein

Avatar

Door de gemengde recensies leverde 'Van Helsing' waarschijnlijk iets minder geld in het laadje.

Nou Ruben, je invloed is wellicht groter dan je had gedacht.

ruben

Avatar

einstein "Nou Ruben, je invloed is wellicht groter dan je had gedacht."
:Y en daar was het mij allemaal om te doen? Heb jij dan niet al die mensen op straat zien lopen met zuurstokken, lolly's en spekkies in hun oogkassen? (zelfs eentje met een rolo)

einstein

Avatar

ruben "(zelfs eentje met een rolo)"

Met een rolo?! nu draaf je echt door

ruben

Avatar

einstein "Met een rolo?! nu draaf je echt door"
ik zweer het je! Ik zei nog tegen hem: 'Joh, laat dat ff nakijken bij dokter Einstein, want dat kan nooit goed voor je zijn.'

Helaas had hij winegums in zijn oren, dus hij hoorde me niet. :}

JB

Avatar

ruben " (zelfs eentje met een rolo)"

Zelfs eentje met een Bolo? :?

Zeurdoos

Avatar

ruben ":Y en daar was het mij allemaal om te doen? Heb jij dan niet al die mensen op straat zien lopen met zuurstokken, lolly's en spekkies in hun oogkassen? (zelfs eentje met een rolo)"


Zoiets?

happy tree friends

(aflevering Eye Candy) afbeelding

Durkie

Avatar

einstein "Nou Ruben, je invloed is wellicht groter dan je had gedacht."
Sowieso Ruben: Als ik het woord eye-candy hoor/zie vallen, zal ik altijd aan jouw 'twee zuurstokken door twee doorboorde ogen' denken... ;)

NieuwsFilm

meest populair