Fraai openingsweekend in VS voor 'Van Helsing'

'Van Helsing' was het afgelopen weekend de bestbezochte film in de Verenigde Staten. De film over monsterjager Van Helsing bracht 54,2 miljoen dollar op. Dat is geen record, maar toch is voor de film een lucratieve en dollarrijke zomer voorspeld. Door de gemengde recensies leverde 'Van Helsing' waarschijnlijk iets minder geld in het laadje.

De film betekende voor regisseur Stephen Sommers zijn derde grote opening na 'The Mummy' en 'The Mummy Returns', waarvan de laatste een sterkere opening had. Een vervolg kan nu haast niet meer uitblijven op de man die het op Dracula, de Wolfman en het monster van Frankenstein heeft gemunt.

De andere nieuweling was de komedie 'New York Minute', met de in Amerika onder de tienermeisjes razend populaire Olsen-tweeling. Hun film opende niet zo sterk, met een bedrag van 6,2 miljoen dollar. De Amerikaanse meiden verkozen duidelijk 'Mean Girls' boven de Olsens, die in zijn tweede week een bedrag van 14 miljoen dollar wist te vergaren. Deze film is hiermee een echt onverwacht succes geworden.

De thriller 'Man on Fire' blijft het goed doen, met een opbrengst van 7,9 miljoen dollar. De comedy '13 Going on 30' sloot de top 5 af met 5,5 miljoen dollar. Vanaf vrijdag gaat het Griekse epos 'Troy' in première, met Brad Pitt als Achilles, Eric Bana als Hektor en Orlando Bloom als Paris. Wolfgang Petersen, van 'The Perfect Storm', voert de regie. 'Van Helsing' is ook het afgelopen weekend in Nederland in première gegaan en 'New York Minute' draait vanaf 5 augustus in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair