Indiase prins maakt remakes van Nederlandse films

De Indiase prins Upindra Singh gaat in India remakes maken van Nederlandse bioscoopfilms. Regisseur Theo van Gogh vliegt in oktober naar India om een Indiase versie van zijn film Interview te maken. Ook zijn er plannen om Indiase versies Costa! en Phileine zegt sorry te maken.

De prins is in onderhandeling met producent Johan Nijenhuis (Costa!) en met schrijver Ronald Giphart (Phileine).Dat hebben L. van Dijk en A. Bakas van Baxter Communicatie, zijn zaakwaarnemer in Nederland, maandag bekendgemaakt. Van Gogh, Nijenhuis en Giphart bevestigen het verhaal.

Het duo kwam met prins Upindra Singh in aanraking toen het een maand geleden in India op reis was. De vorst is een afstammeling van een rijk en adellijk Indiaas geslacht uit de kleurrijke provincie Rajasthan. Zijn familie exploiteert in dat gebied onder meer drie paleizen als luxe hotels en bezit diverse goud- en diamantmijnen.

Locatie

De films worden allemaal geschoten op locatie in India. De Indiase versie van Interview wordt gefilmd in een van de paleizen van de prins. Voor de Indiase Costa! wordt gedacht aan de kuststreek Goa. De bedoeling is dat er wordt gewerkt met Indiase acteurs. Wel wordt er waarschijnlijk Engels gesproken in de film, ook met het oog op een buitenlandse distributie.

Geprobeerd wordt de Nederlandse regisseurs ook de Indiase remakes te laten maken. Regisseur Theo van Gogh heeft al toegezegd.

De bevolking van India is dol op film en trots op de eigen filmindustrie in Bombay ('Bollywood'). Ook Nederlandse films zijn er niet helemaal onbekend. Zo was Turks Fruit er enkele jaren geleden nog te zien.



NieuwsFilm

meest populair