Monsterzege 'Van Helsing' in bioscoop

De nieuwe film 'Van Helsing' nam een monsterbeet uit de Nederlandse 'box office' afgelopen weekend. De film over de beruchte monsterjager werd het best bezocht en wist bijna 595 duizend euro op te halen. Net zoals in Amerika, waar de film ook dit weekeinde zijn première beleefde, waren veel mensen nieuwsgierig naar hoe Hugh Jackman de strijd zou aanbinden met de legendarische filmmonsters Dracula, de Wolfman en het monster van Frankenstein.

Met de voorpremières van woensdag erbij geteld, komt het totaal van de film nu al op 727 duizend euro. De tweede nieuweling was 'Dirty Dancing 2: Havana Nights'. Dit ietwat late vervolg op de bekende film uit 1987 behaalde een vijfde plaats. De film, die zich ditmaal op Cuba afspeelt, wist een bedrag van 125 duizend euro te genereren.

De laatste nieuwe film betrof 'Les Invasions Barbares', die 'De Tweeling' dit jaar de Oscar afsnoepte. De Canadese film was goed voor een zestiende plek. 'In Oranje' trok duidelijk meer jeugdige vakantiebezoekers dan vorige week. De film steeg van de vijfde naar de derde plaats. Inmiddels zijn al zo'n 70.000 mensen naar de film wezen kijken.

Donderdag gaat in Nederland het Griekse epos 'Troy' in première, met Brad Pitt als Achilles, Orlando Bloom als Paris en Eric Bana als Hector. Verder gaat de jeugdfilm 'Goodboy', over een jongen en zijn sprekende hond en de documentaire 'Het Surinaamse Legioen', over de bekende Surinaamse voetballers draaien.



NieuwsFilm

meest populair