James Franco zoekt crowdfunding voor trilogie

Het moeten films over zijn jeugd in Palo Alto worden.

James Franco heeft een nieuw crowdfunding project gelanceerd, om drie films over zijn leven als een tiener in zijn geboorteplaatsje Palo Alto te maken. Hij wil de trilogie maken op basis van een boek van korte verhalen dat hij in 2010 uitbracht onder de titel Palo Alto.

De acteur heeft Nina Ljeti, Vladimir Bourdeau, Bruce Thierry Cheung en Gabriel Demestree aangetrokken om de films te regisseren, en probeert op dit moment 500.000 dollar te verzamelen via Indiegogo.

Het bedrag wordt gelijk verdeeld over de drie projecten. "Veel mensen geloven dat het voor mij makkelijk is om investeerders en distributeurs te vinden voor nieuwe projecten. Helaas zijn dingen niet zo eevoudig," schrijft Franco op de website van de campagne.

"Vaker dan niet , heb ik mijn eigen geld gestoken in de productie van mijn films en die van mijn studenten. Ditmaal is het anders; we hebben meer geld nodig. Ik zal nog altijd een deel van de kosten op me nemen, maar heb jouw hulp nodig. Het kost meer dan ik kan geven om drie films back-to-back op te nemen."

Als alles volgens plan gaat, worden de films in augustus opgenomen. Vervolgens zullen ze festivals afgaan op zoek naar distributeurs. De bedankjes die je in ruil voor donaties krijgt verschillen per bedrag. Zo krijg je voor tien dollar een PDF'je van de scenario's toegestuurd, voor driehonderd dollar een gepersonaliseerde video van Franco, en een privédiner voor een donatie van 10.000 dollar.

De campagne loopt af op 17 juli. Bekijk hieronder de video waarin Franco om hulp vraagt.



NieuwsFilm

meest populair