'Bioshock' bedenker ontfermt zich over de 'Logan's Run' remake

Komt het project na twintig jaar dan eindelijk van de grond?

Het is zo'n twintig jaar geleden geleden dat er voor het eerst werd gesproken over een remake van Michael Andersons Logan's Run (1976). Regisseurs als Bryan Singer en Nicolas Winding Refn kwamen en gingen, waardoor het project nooit echt van de grond kwam. Vandaar dat er nu maar eens buiten Hollywood wordt gezocht en dit heeft nog iets opgeleverd ook. Ken Levine, de man achter de populaire BioShock games, gaat het script schrijven voor de remake.

Logan's Run werd in 1967 geschreven door William Francis Nolan en in 1976 verfilmd onder dezelfde titel. Het boek speelt zich af in een toekomstige maatschappij waar computers bepaald hebben dat alle mensen op 30-jarige leeftijd gedood moeten worden, om de bevolkingsaantallen in balans te houden. Logan is in dienst van de staat om deze wetgeving uit te voeren, en gaat op zoek naar Sanctuary, een geheime plek waar mensen naartoe vluchten om te ontsnappen aan hun vroege dood.

Levine's stap van games naar films is overigens geen permanente. Hij blijft gewoon werkzaam bij Irrational Games en ziet zijn medewerking aan Logan's Run op dit moment als een uitzondering.



NieuwsFilm

meest populair