Tobias Santelmann neemt het op tegen Dwayn Johnsons 'Hercules'

Dan mag de 'Kon-Tiki' ster wel nog even een paar keer naar de sportschool gaan...

Tobias Santelmann, bekend van de film Kon-Tiki (2012), gaat de villain spelen in Hercules. Dit wordt zijn eerste Engelstalige rol. Hercules wordt geregisseerd door Brett Ratner, terwijl de titelrol klaarligt voor Dwayne Johnson. Verder zijn er rollen voor onder meer Ian McShane, Rufus Sewell, Joseph Fiennes, Peter Mullan en John Hurt.

De film wordt gebaseerd op het stripboek Hercules: The Thracian Wars. Dit is een nieuwe versie van de klassieke mythe, en speelt zich af in een wereld waarin het bovennatuurlijke niet bestaat. De film begint ook ná de legende van Hercules.

Hij wordt nagezeten door een zonde uit het verleden, en wordt handelaar. Samen met vijf trouwe compagnons reist hij door het oude Griekenland, waar hij zijn diensten voor goud verkoopt, en zijn legendarische reputatie gebruikt om vijanden te intimideren. Maar wanneer de heerser van Thracië en zijn dochter de hulp van Hercules nodig hebben om een barbaarse krijgsheer te verslaan, moet Hercules de mythe die om zijn persona is ontstaan omhelzen en gebruiken.

Het scenario werd geschreven door Ryan Condal en Evan Spiliotopoulos. Hercules moet vanaf 25 juli 2014 in de bioscopen draaien.

NieuwsFilm

meest populair