Tilda Swinton speelt Witte Heks in 'Narnia'-film

Actrice Tilda Swinton gaat de gemene Witte Heks spelen in de nieuwe Disney-film 'The Chronicles of Narnia: the Lion, the Witch and the Wardrobe'. Dat heeft regisseur Andrew Adamson volgens website 'Coming Soon!' in Cannes bekendgemaakt. De geruchten dat Nicole Kidman in de race zou zijn voor de rol zijn hiermee definitief ontzenuwd.

Het project is de eerste in een serie films die gebaseerd zijn op de sprookjes van C.S. Lewis. In 'The Lion, the Witch and the Wardrobe' neemt de leeuw Aslan het, samen met vier kinderen uit Londen, op tegen de duistere krachten van de magische wereld Narnia. De Witte Heks heeft haar krachten gebruikt om de fantasiewereld honderd jaar stil te leggen. Aslan en de kinderen proberen haar vloek op te heffen.

De opnames voor de film, die meer dan honderd miljoen dollar gaat kosten, vinden deze zomer in Nieuw Zeeland plaats. De Amerikaanse première is gepland voor december volgend jaar. Wie er naast Swinton, die te zien was in onder meer 'Adaptation' en 'Vanilla Sky', spelen is niet bekend. De actrice is in februari volgend jaar eerst nog in de bioscoop te zien naast Keanu Reeves en Rachel Weisz in 'Constantine'.



NieuwsFilm

meest populair