Eerste plotdetails 'Jurassic Park IV' onthuld?

De dromen van John Hammond worden ditmaal vervuld...

Nu we weten dat Jurassic Park IV daadwerkelijk in de loop van 2015 in de bioscopen zal draaien, is het tijd om eens te kijken naar het plot van de film. Regisseur Colin Trevorrow heeft nog vrijwel niets weggelaten, op een paar kleine details na. Een bron van Joblo werpt meer licht op het plot.

Eerder vertelde Trevorrow nog dat de film terug zal keren naar Isla Nublar, het eiland waar Steven Spielbergs Jurassic Park zich afspeelde. Daarnaast zou er een nieuwe dinosaurus zijn.

De film zou zich volgens Joblo afspelen op het hedendaagse Isla Nublar, waar het pretpark dat John Hammond voor ogen had eindelijk is gerealiseerd. Het park trekt zo’n tien miljoen bezoekers per jaar en is volledig veilig. Daarnaast is er een deel aan het park toegevoegd, de Isla Nubla Lagoon, waar enkele waterdinosaurussen woonachtig zijn.

Op concept art van de film zouden tekeningen te zien zijn waarop deze waterdinosaurussen in een show meespelen. Aan hen de taak om een witte haai op te eten, zoals tijdens sommige shows vissen aan dolfijnen gevoerd worden. Daarnaast zouden er ook shows zijn met getemde dinosaurussen, namelijk de Velociraptors. Deze zouden in de nieuwe film moeten meehelpen bij een groot gevecht met een nieuwe dinosaurus, die het park tot een rommeltje maakt.

Hoe betrouwbaar de bron is, weten we niet, maar het is wel een interessant verhaal. Het klinkt ook als een logische manier om het verhaal voort te zetten, en kan tegelijkertijd dienen als een vorm van reboot. De 3D-film moet in de loop van de zomer van 2015 in de bioscopen uitkomen.



NieuwsFilm

meest populair