Nederlandse stemmencast voor 'Shrek 2'

De Nederlandse stemmencast voor 'Shrek 2' is donderdag bekend gemaakt. De opvallendste naam is die van Gordon, die de stem van de Lelijke Stiefzuster verzorgt. In de originele voice-cast wordt deze stem verzorgd door talk-show koning Larry King. De animatiefilm maakt op het filmfestival van Cannes kans om in de prijzen te vallen.

Acteur Peter Blok, bekend van 'Cloaca' en 'In Oranje', neemt in de tweede film de stem van groene griezel Shrek (Mike Meyers) over van Peter Paul Muller. Carlo Boszhard speelt voor het eerst de Ezel (Eddie Murphy), maar de zwangere Angela Schijf keert wel terug als Prinses Fiona (Cameron Diaz). Verder is Jon van Eerd de Gelaarsde Kat (Antonio Banderas), Tony Neef de Droomprins (Rupert Everett) en Simone Kleinsma de Goede Fee (Jennifer Saunders).

De eerste 'Shrek' bracht wereldwijd 480 miljoen dollar op en de makers hopen dit met het vervolg te overtreffen. In het tweede deel komen Shrek en Prinses Fiona net terug van hun huwelijksreis en nu is het tijd dat hij zijn schoonouders ontmoet. Deze worden in de Engels gesproken versie vertolkt door John Cleese en Julie Andrews. 'Shrek 2' draait vanaf 1 juli in zowel de originele als de Nederlands nagesynchroniseerde versie in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair