'World of Warcraft' film "is er nog niet helemaal"

Legendary-baas Thomas Tull vertelt over de aanpak van de film.

Toen in januari werd aangekondigd dat Duncan Jones de regie van de World of Warcraft-film op zich nam, leek er weer wat schot in de zaak te komen. Het duurde echter tot juni voordat we weer wat hoorden over de film. Dat uit de mond van producent Charles Roven, die vertelde dat de opnames mogelijk al begin 2014 van start gaan.

Echter, tijdens een persronde voor Pacific Rim vertelde studiobaas Thomas Tull van Legendary Pictures, dat dit mogelijk niet zo snel zal gebeuren.

Volgens Tull maken teveel studio’s een spelverfilming door enkel te kijken naar het aantal spelers van het spel. Hoe goed het verhaal van de film is, doet er dan niet toe. Dat is wat Legendary graag wil ontwijken. ”Voor ons, is het probleem dat we niet weten hoe we een film van Warcraft, het spel, moeten maken. Het is een ongelofelijk verhaal, de oorlog, de verschillende rassen en alles dat de mannen van Blizzard hebben bedacht. Ze hebben honderd boeken en een enorme wereld.”

”Dus toen Duncan Jones voor de film tekende was dat geweldig nieuws. We hebben de tijd genomen met de ontwikkeling van de film, omdat we deze absoluut niet willen verpesten. En ik denk dat we steeds dichterbij waar we willen zijn komen. En als het scenario af is en het voelt als, ‘Vergeet de vraag of de spelers van het spel de film zullen kijken. Dit staat op zichzelf, en het is geweldig.’ Dan zullen we beginnen met de opnames. Maar we zijn er nog niet helemaal, maar geloven er bijna te zijn. En Duncan is een van die regisseurs waarvan je denkt, ‘hij snapt het’.”

Dat betekent dat de productie mogelijk niet begin 2014 van start zal gaan, zoals Roven hoopte. Er lijkt echter wel al meer vooruitgang in het project te zitten dan toen Sam Raimi had getekend.

Wanneer de film uit moet komen is nog niet zeker, al zei Tull nog het volgende: ”De komende twee jaar zullen best spannend worden, denk ik.”



NieuwsFilm

meest populair