DreamWorks maakt remake van 'The Grapes of Wrath'

Mogelijk wil Steven Spielberg de film regisseren.

DreamWorks is in onderhandelingen om een nieuwe filmversie van het boek The Grapes of Wrath, van schrijver John Steinbeck, te maken. Het boek werd in 1940 al verfilmd door John Ford. Dat zou nu weer erg populair zijn geworden om te verfilmen.

Vooral regisseur Steven Spielberg heeft er interesse in, en heeft volgens Deadline de intentie de film te regisseren. DreamWorks zegt echter iets anders: Spielberg zou de film enkel willen produceren. Waarschijnlijk zal hij die inderdaad niet regisseren, aangezien Spielberg op dit moment al werkt aan American Sniper, dat volgend jaar moet uitkomen.

Volgend jaar wordt ook de 75ste verjaardag van het boek gevierd, een perfect moment om een nieuwe verfilming uit te brengen. De kans dat DreamWorks daarop gaat mikken is vrij groot.

Het boek gaat over een arme familie van boeren die door droogte en hopeloze economische omstandigheden gedwongen wordt het land waar ze wonen te verlaten. De belofte van hogere lonen voor boeren maakt dat de familie naar Californië vertrekt, maar daar krijgen ze te maken met honger en armoede, en de Grote Depressie.



NieuwsFilm

meest populair