Algemeen

New Line werkt aan vervolg op 'The Conjuring'

De eerste kritieken zijn zo positief dat de studio er groot vertrouwen in heeft.

door Jim Pedd op 17.07.2013 om 13:26 in Algemeen
Variety weet te melden dat New Line zoveel vertrouwen heeft in The Conjuring, dat er nu gewerkt wordt aan en vervolg. De film van James Wan draait vanaf vrijdag in de VS in de bioscopen, en wordt erg goed beoordeeld door publiek en critici.

The Conjuring speelt zich af op Rhode Island, in 1971. Het verhaal is gebaseerd op het leven van de paranormale inspecteurs Ed en Lorraine Warren (gespeeld door Patrick Wilson en Vera Farmiga). Zij onderzoeken de zaak van de Perrons, een gezin dat geterroriseerd wordt door klopgeesten.

Volgens de New Line voorzitter Toby Emmerich zit het horrorgenre in het DNA van de studio. Op dit moment kijkt de studio volgens Emmerich naar de mogelijkheid een franchise te maken van de horrorfilm. ”We hebben de toestemming en steun van Lorraine, en we werken aan de ontwikkeling van een andere film,” vertelde Emmerich.

Oorspronkelijk zou The Conjuring in januari al uitkomen, maar door de testscreenings besloot de studio deze naar achteren te schuiven. In Nederland gaat de film op 5 september in première.


3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Scoort voorlopig goed op RT... ben wel benieuwd eigenlijk.

geertvdheide

Avatar

De critici lijken de film inderdaad te waarderen (90% op RottenTomatoes, 77% op MetaCritic) vanwege de voor een horrorfilm goed uitgewerkte karakters, een ingetogen stijl, goede schrikmomenten, enz. Het schijnt een degelijke, solide horrorfilm te zijn, en daarvan zijn er überhaupt al weinig. Maakt me wel benieuwd.

Dat ze het nu al gelijk willen uitbreiden tot een hele filmreeks is dan weer jammer. We hebben gezien wat dat deed met de Saw-reeks (deel 1 veruit de beste) en andere horror-franchises. Het draait altijd uit op oppervlakkigheid, clichés, vergezochte gekunstelde connecties tussen de verschillende films, en matige productiewaarden. Maar The Conjuring lijkt in elk geval een sterk eerste deel te zijn, dus wie weet komt ook een vervolg goed uit de verf.

ThinkTwoTimes

Avatar

Eerste deel is gebaseerd ware feiten. Zeggen ze tegenwoordig wel bij alle horror films. Nu vraag ik me af: heeft deze familie nog dingen meegemaakt in hun huis of gaan ze gewoon een vervolg schrijven? Ik vond de trailer wel sterk waar de familie getuigde over wat er allemaal met hun gebeurd is.

nieuwslaatste nieuws

meest populair