New Line werkt aan vervolg op 'The Conjuring'

De eerste kritieken zijn zo positief dat de studio er groot vertrouwen in heeft.

Variety weet te melden dat New Line zoveel vertrouwen heeft in The Conjuring, dat er nu gewerkt wordt aan en vervolg. De film van James Wan draait vanaf vrijdag in de VS in de bioscopen, en wordt erg goed beoordeeld door publiek en critici.

The Conjuring speelt zich af op Rhode Island, in 1971. Het verhaal is gebaseerd op het leven van de paranormale inspecteurs Ed en Lorraine Warren (gespeeld door Patrick Wilson en Vera Farmiga). Zij onderzoeken de zaak van de Perrons, een gezin dat geterroriseerd wordt door klopgeesten.

Volgens de New Line voorzitter Toby Emmerich zit het horrorgenre in het DNA van de studio. Op dit moment kijkt de studio volgens Emmerich naar de mogelijkheid een franchise te maken van de horrorfilm. ”We hebben de toestemming en steun van Lorraine, en we werken aan de ontwikkeling van een andere film,” vertelde Emmerich.

Oorspronkelijk zou The Conjuring in januari al uitkomen, maar door de testscreenings besloot de studio deze naar achteren te schuiven. In Nederland gaat de film op 5 september in première.



NieuwsFilm

meest populair