Sacha Baron Cohen vertrekt als hoofdrolspeler in Freddie Mercury biopic

De acteur wilde er een R-rated film van maken; de Queen bandleden niet.

Het loopt niet zo goed bij de Freddie Mercury biopic. Lange tijd was Sacha Baron Cohen aan het project verbonden als hoofdrolspeler, maar nu lijkt het erop dat hij de hoofdzanger van Queen niet langer zal spelen.

Volgens de berichten willen de overgebleven Queen bandleden dat de film een familievriendelijk product wordt, maar Cohen wil graag dat de film R-rated wordt, en het leven van Mercury in al zijn facetten laat zien.

Cohen zou een scenario hebben laten schrijven door Peter Morgen, en regisseurs als David Fincher en Tom Hooper waren in beeld voor de regie. Zij deelden echter, net als Cohen, niet de visie van de bandleden. Om die reden werden zij het uiteindelijk allemaal niet.

Cohen heeft nu dus besloten om de rol niet langer op zich te nemen. Het zal vast geen gemakkelijke beslissing zijn geweest voor de acteur. Hij wilde al langer de rol van Mercury spelen en leek een goede keuze voor de rol. Maar de creatieve verschillen met de overgebleven bandleden maakten het uiteindelijk onmogelijk.



NieuwsFilm

meest populair