Algemeen

Sacha Baron Cohen vertrekt als hoofdrolspeler in Freddie Mercury biopic

De acteur wilde er een R-rated film van maken; de Queen bandleden niet.

door Jim Pedd op 23.07.2013 om 14:30 in Algemeen
Het loopt niet zo goed bij de Freddie Mercury biopic. Lange tijd was Sacha Baron Cohen aan het project verbonden als hoofdrolspeler, maar nu lijkt het erop dat hij de hoofdzanger van Queen niet langer zal spelen.

Volgens de berichten willen de overgebleven Queen bandleden dat de film een familievriendelijk product wordt, maar Cohen wil graag dat de film R-rated wordt, en het leven van Mercury in al zijn facetten laat zien.

Cohen zou een scenario hebben laten schrijven door Peter Morgen, en regisseurs als David Fincher en Tom Hooper waren in beeld voor de regie. Zij deelden echter, net als Cohen, niet de visie van de bandleden. Om die reden werden zij het uiteindelijk allemaal niet.

Cohen heeft nu dus besloten om de rol niet langer op zich te nemen. Het zal vast geen gemakkelijke beslissing zijn geweest voor de acteur. Hij wilde al langer de rol van Mercury spelen en leek een goede keuze voor de rol. Maar de creatieve verschillen met de overgebleven bandleden maakten het uiteindelijk onmogelijk.


20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

RogerRabbit

Avatar

Met zulke eigenwijsheid krijg je uiteindelijk geen goede film. Jammer dat de bandleden niet luisteren naar mensen die verstand hebben van cinematography. Cohen was vrijwel de ideale kandidaat voor de rol.

rick512

Avatar

Ik had al een vaag vermoeden dat dit ging gebeuren. Wel erg jammer, want als iemand Freddy Mercury kan vertolken dan is hij het wel

jaime91

Avatar

rick512 "Ik had al een vaag vermoeden dat dit ging gebeuren. Wel erg jammer, want als iemand Freddy Mercury kan vertolken dan is hij het wel"

Helemaal mee eens. Ik kan me ook echt niet voorstellen wie dit dan zou moeten doen. Hij was de beste keus.

JamesBond

Avatar

Wat een lulkoek zeg... Biopic moet realistisch zijn, en als ze dan alle facetten van Mercury zijn leven moeten laten zien, dan moet dat maar...

Erg jammer dat Cohen is opgestapt, en ik had Tom Hooper deze film graag zien regisseren.

WesleyK

Avatar

Gevalletje 'luister naar deze mensen'.
Hij verdient het niet om een familie zwijmel filmpje te hebben over zijn leven, aangezien het grote deel ervan bestond uit R-rated content.
Als dan ook nog eens je ideale hoofdrolspeler en twee goede regisseurs een R-rated film willen maken, zou je in je handen moeten knijpen

benjamin

Avatar

Het leven van Freddie Mercury zonder alles wat het leven van Freddie Mercury boeiend genoeg maakte voor een biopic. Film lijkt al direct wat minder interessant, Baron Cohen heeft gelijk om op te stappen.

Vleeshaak

Avatar

Erg jammer, Baron Cohen leek mij echt perfect voor de rol. Groot respect dat hij uit artistieke overwegingen vertrekt.

Sand

Avatar

Idd matig van de overige bandleden.
Cohen was echt de ideale vertolker van Mercury.. dit zat gewoon perfect!

terecht ook dat Cohen geen melige familie biopic wilt maken, heeft niemand iets aan!

sonnycorleone

Avatar

WesleyK "Gevalletje 'luister naar deze mensen'.
Hij verdient het niet om een familie zwijmel filmpje te hebben over zijn leven, aangezien het grote deel ervan bestond uit R-rated content.
Als dan ook nog eens je ideale hoofdrolspeler en twee goede regisseurs een R-rated film willen maken, zou je in je handen moeten knijpen"
Tja, maar als de overige leden 'n heilige willen creeéren! En dat was ie duidelijk niet! Beter 't hele project schrappen dan!

Steve-O

Avatar

Spijtig, want ik kan Cohen echt wel als Freddie zien!

hania99

Avatar

Dit is erg jammer. Wie moet je dan hebben. Moet Russell Brand zijn haar kort knippen en zn haar zwart verfen voor deze film?
Of zijn er nog andere goeie alternatieven?

Infje

Avatar

Grote fan, maar gelijk ook geen interesse meer in de biopic.

iTED

Avatar

Iedereen die ook maar een beetje wat af weet van Queen/ Freddy, weet ook van het losbandige leven wat hij heeft geleefd.
Ik zou het juist enorm waarderen dat die kant, wat echt Freddy was juist uitgebeeld word.
Zonde, Cohen had ik het best kunnen zien doen.
Maar ik vind ook, of Freddy zoals ie zowel privé als in de spotlight was, of helemaal geen film.

Wat mis ik artiesten zoals Freddy.
Jammer dat ie niet meer leeft.

Hancock

Avatar

Echt zeer jammer dit!! Een familie film?? Ga toch weg!!

geertvdheide

Avatar

RogerRabbit "Met zulke eigenwijsheid krijg je uiteindelijk geen goede film. Jammer dat de bandleden niet luisteren naar mensen die verstand hebben van cinematography. Cohen was vrijwel de ideale kandidaat voor de rol."

Exact wat ik ook wilde uitdrukken. Scheelt me weer typen :D

Muufley

Avatar

RogerRabbit "Met zulke eigenwijsheid krijg je uiteindelijk geen goede film. Jammer dat de bandleden niet luisteren naar mensen die verstand hebben van cinematography. Cohen was vrijwel de ideale kandidaat voor de rol."


Geen flauw idee waarom jij verwijst naar "cinematography", ik denk dat jij niet weet wat dat is. De cinematografie van een film is het visuele aspect van de film. Specifiek gaat het om de fotografie van de film (het creatieve design en look) en niet zoals jij wellicht denkt het volledige proces van filmmaken.

bigmichiel

Avatar

Ah nee toch? Ik zat juist heel erg uit te kijken naar hem als Freddy. Dacht eerlijk gezegd dat de opnames dr al op zaten :(

Catweazle

Avatar

Oh jammer, jammer, ik heb erg uitgekeken naar deze film!!

Respect voor Cohen, hij heeft groot gelijk!!!
Niet slim van de queen bandleden, om er een "familiefilm" van te willen maken, daar was het leven van Freddie veel te interessant voor.
Zijn leven was nu eenmaal R rated.

Catweazle

Avatar

sonnycorleone "Tja, maar als de overige leden 'n heilige willen creeéren! En dat was ie duidelijk niet! Beter 't hele project schrappen dan!"


Precies je hebt helemaal gelijk, als ze dat gaan doen, krijg je een draak van een film.
Dan beter geen film!!!

NieuwsFilm

meest populair