Lucas knipt en plakt in 'Return of the Jedi'

Wat zou er toch omgaan in het hoofd van Star Wars-miljardair George Lucas?

Minstens zo feilloos als hij - a long time ago - drie van de meest geliefde films aller tijden in het leven riep, is hij nu bezig zelfs zijn allerlaatste medestanders van zich te vervreemden. Volgens veel fans is de schepper van het Star Wars-universum bezig zijn creatie doeltreffend om zeep te helpen, door middel van allerlei ‘verbeteringen’ van de originele trilogie (Episodes IV, V en VI), die later dit jaar op DVD uitkomt.

Lucas’ laatste wapenfeit betreft het gelijkschakelen van de hoofdpersonages uit de oude trilogie met hun uiterlijk in de nieuwe Star Wars-films. Aintitcoolnews.com toonde eerder deze week dit screenshot van het gewijzigde einde van Return of the Jedi, waarin acteur Sebastian Shaw alias het gezicht van Darth Vader alias Anakin Skywalker is vervangen door een – veel jongere - Hayden Christensen-lookalike:



Waarmee van een DVD-release van de ‘originele trilogie’ in feite niet meer gesproken kan worden. Een verbetering in de ogen van George Lucas misschien, maar voor veel fans toch niet meer dan een wrede grap.



NieuwsFilm

meest populair